17 Juni, ochtend


[exif=”wp-content/photos/IMG_3858_copy.jpg”]

Zo af en toe strijken er waterjuffers in mijn tuintje neer. Deze twee waren niet bang voor mij en lieten mij rustig foto’s maken. Nou ja, zolang ze elkaar met rust lieten.


[exif=”wp-content/photos/IMG_3856_copy.jpg”]

Nu is er nog geen water te vinden in mijn tuin, maar zo langzamerhand krijg ik ideeën voor een vijver in de voortuin. Ik ben benieuwd wat dat allemaal voor dieren met zich meebrengt.


[exif=”wp-content/photos/IMG_3851_copy.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “17 Juni, ochtend”

 1. Margo avatar

  Grappig, ik heb een soortgelijk logje!
  (Er is iets misgegaan met je Exif data vermelding.)
  Wat betreft vijver, de onze trekt niets aan, nou ja kikkers en Poema zat gisteren gefascineerd naar een schaatsertje te kijken, en als je er een vis in hebt trekt het reigers aan, (tot de vis ten hemel gestegen is) maar ik denk dat ons water niet goed is. Als je een vijver maakt gooi er dan een paar emmers slootwater in, van een slootje of vijver waarvan het water goed is en waar veel beweging en groei is. Gaan wij straks ook doen.

 2. Jetske avatar

  Een vijver kan ik je van harte aanbevelen. Het is geweldig mooi en we beleven er heel veel plezier aan. Heb je geen ruimte in de achtertuin voor een vijver, of in ieder geval een plek waar je vaak zit. Dat is het mooiste, aan de rand van de vijver zitten.

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Daarom zat ik juist aan de voortuin te denken. Daar zit ik vrij vaak (dat is het voordeel van het laatste huis in een doodlopende straat zijn) en kan ik de vijver ook redelijk groot maken.

  Ik denk niet dat ik er vissen in doe. Dat scheelt vervuiling en de kevertjes etc blijven in leven. Bovendien zou ik na verloop van tijd denk ik ook niet weten waar ik met alle jonkies van de vissen heen moet.

 4. Margo avatar

  Die worden vanzelf door de plaatselijke reiger geconsumeerd.

 5. Lenie avatar

  Met een vijver krijg je echt veel meer leven in de tuin… zorg wel dat je vijver het grootste gedeelte van de dag in de zon ligt. Als je het echt op de natuurlijke manier wilt doen dan zou je eens bij http://www.adahofman.nl moeten kijken (zowel op de site als de tuin bezoeken).
  Wij hebben er wel vissen in en met behulp van een pompje dat het water over de waterval laat lopen blijft het water helder omdat er in het filtersyteem een uv-lamp zit.
  Maar ook al zou je water in een teil doen dan heb je binnen de kortste keren “leven” er in en er bij.
  Trouwens weer mooie foto’s van de waterjuffers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *