19 Juni, ochtend


[exif=”wp-content/photos/graan2.jpg”]

Wanneer ik naar het werk fiets zie ik onderweg altijd wel wat moois. Neem nou het graan dat bij een boomstam in het park groeit. Doordat het zo dicht op de boom groeit kan de grasmaaier er niet bij komen.

Wanneer het zonnetje schijnt heeft elke korenaar ineens een aureooltje. En dan te bedenken dat er mensen zijn die het alleen maar als onkruid en rommel zien.


[exif=”wp-content/photos/graan.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “19 Juni, ochtend”

 1. Anton avatar
  Anton

  Hoi Marmein,
  Prachtige foto’s en ik leer er een hoop van, heb onlangs een Canon 450 gekocht en kijk altijd even naar jou technische gegevens. Ik vind alle gras- en graansoorten erg boeiend en hoe die kaf-naalden dat licht vangen op deze foto’s, super!

 2. Margo avatar

  Dit is rogge, heb ik onlangs geleerd van mijn geachte , bijna met pensioen zijnde collega, voormalige leraar Nederlands. Met hele lange sprieten is het gerst (zie mijn klaprozenveld) en met hele korte sprietjes is het tarwe. Misschien is het onveredelde rogge, per slot van rekening is alles gras.
  Ik vind het ook altijd zo mooi, als de zon laag staat en alles zo mooi belicht en dwars erdoor heen schijnt. Mooi gezien. Handig met de fiets te gaan, zie je niet alleen veel meer, maar je kunt ook nog eens makkelijker afstappen.

 3. Margo avatar

  Heb je gezien dat er een andere gravatar bij mijn reacties staat? Ik heb er even een voor dit emailadres dat hier om onduidelijke redenen terecht is gekomen, gemaakt. Zie je gelijk hoe ik eruit zie, maar dan 6 jaar geleden of zo.
  Ik mis de groene smiley! (Of werkt het zo: :mrgreen: )?

 4. Marmein avatar

  Nou, ik geloof dat meneer groen het wel doet!! ;[)

  En bedankt voor de uitleg. Ik kon er vanmorgen niet goed achter komen welke het nu was van de granen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *