Zeeland, dag 1


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_2.jpg”]

Vorige week zaterdag zijn VriendinT en ik dan eindelijk vertrokken voor een weekje vakantie in Zeeland. De fotovakantie in Frankrijk ging niet door en na wat zoeken op internet vonden we een mooi vakantiehuisje dat precies die week vrij bleek te zijn. Het huisje lag aan de rand van de camping de Zwinhoeve in Retranchement. Pal onder de trap aan de dijk was het voor ons maar 50 meter lopen voor we aan het strand waren.

We kwamen wat laat op de camping aan. Gelukkig was het geen probleem om de sleutel van het huisje te krijgen bij de receptie en opgelucht gooiden we even later onze eerste tassen in de woonkamer neer. Een korte inspectie en daarna door naar het strand. Onderweg had ik mij aardig zitten verlekkeren op de mooie luchten en ik popelde om te zien wat daar nog van over was aan het strand.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_3.jpg”]

We kwamen in het Zwin aan het strand. Via een diepe geul stroomde het water terug naar de zee. Her en der liepen wat mensen. Allemaal even genieten van de wolken en de zee, een prachtige combinatie.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_5.jpg”]

Het terugstromende water tekende kleine deltavormen in het water. Deze hier vond ik op een kale boom lijken.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_4.jpg”]

Met verwondering hebben we staan kijken naar al die kleine hokjes langs het strand. Die moeten wel van heel fanatieke strandliefhebbers met een hang naar comfort zijn.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_6.jpg”]

Het was heerlijk om na een dag van reizen (eerst van Zwolle naar Stevensweert en van daar uit naar Retranchement) eens alles achter te laten. De tuin waar nog van alles aan moet gebeuren, de klussen in huis, de administratie die schandalig achter loopt….. Gewoon even helemaal niets en dan te bedenken dat er nog een hele week van dit voor ons lag.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_7.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_8.jpg”]

Hoe mooi ook, door de wind was het wel wat koud op het strand. Vanwege de mooie weersvoorspellingen had ik niet echt warme kleren mee genomen. Een prima excuus om vanachter het glas van en strandtent van de uitzichten te genieten. Regelmatig liep ik er even uit om een paar foto’s te maken want met de minuut leek het landschap te veranderen.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_9.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_11.jpg”]

En dan is het tijd om naar het huisje terug te gaan, tijd om de bedden op te maken, tijd om naar bed te gaan. Nou ja, nog een wijntje dan. En een laatste foto natuurlijk.


[exif=”wp-content/photos/zeeland20juni_10.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Zeeland, dag 1”

 1. Margo avatar

  Hè, heerlijk! Dan kun je echt even je hoofd leegmaken!

 2. Tiny avatar

  Prachtige serie !!!
  Zeeland is altijd mooi, zomer en winter.
  Heerlijke strandfoto’s met dit soort luchten, is genieten.
  Ik kom er al jaren , blijf het een van de mooiste provincies vinden.
  groetjes

 3. Fred avatar

  Hallo
  Nou deze foto’s zijn prachtig.
  Gr,
  Fred

 4. Steph avatar

  Fascinerend, die luchten aan zee. En ach… Retranchement klinkt ook een beetje frans ;-).
  Ik ben er een jaar of wat geleden geweest toen ik werd meegevraagd naar een etentje in ‘Oud Sluis’. We logeerden toen in een B&B in Retranchement en hebben daarvandaan de dag na het etentje een heerlijke wandeling ( http://www.capitoolroutes.nl/routepagina.php?route_id=24 ) gemaakt. Foto’s stonden ooit op mijn oude, inmiddels niet meer bestaande, weblog.

  Ben benieuwd naar de rest van je ongetwijfeld prachtige foto’s! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *