Ochtend

3 Juli, ochtend


[exif=”wp-content/photos/3juli09.jpg”]

De dag begon hier met wolken. Er zaten grote gaten in maar ze deden hun best de zon te blokkeren. Maar nu ik dit logje schrijf zijn de wolken niet meer te zien (vanaf de bank dan) en schijnt het zonnetje weer vol op.  Tja, en dan nu maar besluiten wat te doen: wel of niet het zonnescherm naar beneden. Met de voorspelling van regen is het misschien niet verstandig. Omdat ik een hekel heb aan een te warm huis neem ik de gok toch maar. Volgens mij kan zo’n scherm wel tegen een stootje.

5 gedachten over “3 Juli, ochtend

  1. En, leeft het scherm nog? Hier in het Dordtse heeft het volgens mij geen spatje geregend, in Breda wel een lekker sappig buitje. Waarna direct de zon weer scheen en het weer warm en benauwd was.
    Waarom heb je hier een sluitertijd van 1/4000 en een diafragma van 3,5 gekozen? Het lijkt me nogal onlogisch voor een landschap met veel licht. Zou ik eerder kiezen voor een normale sluitertijd (1/100 of zo) en een kleiner diafragma.

  2. tja, ’s morgensvroeg he? Ik had even daarvoor wat foto’s gemaakt in een donker hoekje van de tuin. Ik was vergeten dat het diafragma nog zo stond. Bij latere foto’s heb ik die wel aangepast maar deze foto beviel mij toch het beste.

  3. Ik kijk altijd naar de sluitertijd. Die moet voor mijn macrolens, wanneer ik uit de hand fotografeer, minstens op 1/100 staan. Doordat ik de isowaarde niet zie door de zoeker vergeet ik vaak die te controleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.