[exif=”wp-content/photos/bewaker.jpg”]

Toen ik gistermiddag in de tuin zat was het er een drukte van belang. Dit insect bijvoorbeeld hing steeds op 1 plek in het midden van de tuin. Als je er dan een foto van probeert te maken vliegt hij meestal direct weg, maar deze keer had ik geluk.

Een atalanta had een andere positie ingenomen om de tuin te kunnen bewaken. Vanaf de rand van het vogelbadje bekeek die alles wat rondvloog. Andere vlinders dulde hij niet, die werden weggejaagd. Zelfs het insect van hierboven moest er aan geloven.


[exif=”wp-content/photos/zaterdagmiddag5.jpg”]

In de voortuin vloog een waterjuffer rond. Ik heb mijn kans gegrepen toen ze even uitrustte op een blaadje van de buxus.


[exif=”wp-content/photos/zaterdagmiddag1.jpg”]

Deze zweefvlieg was niet bedreigend genoeg voor de vlinder geloof ik, die werd met rust gelaten en kon zo mooi zichzelf even wassen in het zonnetje.


[exif=”wp-content/photos/zaterdagmiddag2.jpg”]