24 Juli, ochtend


[exif=”wp-content/photos/echinacea.jpg”]

Ik ben van plan om in dit najaar de tuin op de schop te nemen, het is dan ook niet verstandig om vaste planten te kopen. Maar deze echinacea zag er zo fotogeniek uit (en hij is nog wit ook) dat ik hem niet kon laten staan. Ik viel op de knal oranje harten, bij het fotograferen zag ik echter ook deze jonge bloem, het hart nog helemaal groen. Ook leuk, vond ik.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

16 reacties op “24 Juli, ochtend”

 1. Hurmie avatar

  Hij is weer prachtig goed gelukt mooi helder

 2. Fred avatar

  Hallo
  Nou zeg weer zo mooie foto, top.
  Groet
  Fred

 3. Margo avatar

  Errug mooi! Voor aan de wand!

 4. Muktha avatar

  Hallo Marjon,

  Via via ben ik een kleine week geleden op je blog gekomen en iedere dag kijk ik even.
  Wat maak je een ontzettend mooie foto’s. Inspirerend!

  Hartelijke groet,
  Muktha

 5. frank avatar

  schitterende detailopname,
  met niksoft bewerkt?
  lijkt op vignettering, maar dan met wit,
  leuk speelgoed toch …
  groeten

 6. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb nik alleen gebruikt voor de verscherping. Het vignettering-effect komt doordat de bloemblaadjes overbelicht zijn 🙂

 7. frank avatar

  hieraan herken je de echte fotograaf,
  geen gepruts achteraf,
  maar direct de foto maken zoals je wilt,
  complimenten
  groeten

 8. Marmein avatar
  Marmein

  Mijn dank Frank, maar eerlijk gezegd had ik mij meer gefocust op het hart van de bloem en bleken vignetering een kadootje te zijn. Maar al doende leert men, nietwaar?

 9. Margo avatar

  ‘Gepruts achteraf’ is van alle dagen Frank. Wat dacht je hoe we foto’s in de donkere kamer afdrukten? Toen keken we toch aan naar de juiste papiersoort (hard of zacht), naar de juiste tijd van belichting, tegenhouden en doordrukken om de foto helemaal goed te krijgen? Als je een fel lichte lucht fotografeert stelt de camera daar de belichting op in en wat zich daar voor bevindt, bomen, huizen, wordt veel te donker. In ieder geval veel donkerder dan wij het met ons blote oog zagen. Ik vind het geen ‘gepruts’ om de donkere delen dat bij te lichten. Ook vind ik het geen gepruts als je deze foto wel met een handgreep aan de randen zou vervagen. Als het resultaat maar mooi is.

 10. frank avatar

  ben het helemaal met je eens margo,
  maar sommige puristen vinden dat een foto moet zijn zo als het uit de camera komt,
  zonder nabewerking, zeker in het digitale tijdperk,
  ikzelf houd wel van nabewerken, klik maar eens op “Frank” hierboven,
  lekker geprutst met niksoft, moet je ook eens proberen,
  ken je het programma?
  groeten

 11. Marmein avatar
  Marmein

  Ideaal he? Niksoft?
  Zelf probeer ik wel zoveel mogelijk om meteen een goede foto te maken. Hoe minder bewerkingen, hoe minder verlies aan kwaliteit en hoe minder werk natuurlijk 😉

 12. frank avatar

  mijn favoriete onderdeel van niksoft is silver efex,
  heerlijk al die gradaties van monotone (of is het duotone) en vignetteringsmogelijkheden

 13. frank avatar

  nog een voorbeeld van niksoft, silver efex
  zie
  http://gallery.zoom.nl/foto/full/1194098/natuur/zitzweef.html
  groeten

 14. Marmein avatar

  Dat is ook een mooi Frank. Ik speel zelf nooit met silver efex, maar nu ik deze foto zie…… Ik wil nog fotobehang afdrukken en dan is een dergelijke foto heel geschikt. Ik zal ook eens met gaan silver efex gaan spelen

 15. Margo avatar

  Dat is een prachtige foto Frank! Ik gebruik Niksoft. Ik heb de twee katten op mijn weblog met Silver Efex ‘behandeld’. Er zijn daar zoveel mogelijkheden dat ik nog geen fractie heb uitgeprobeerd. Maar ga er zeker mee oefenen! Ik ga even bij je foto’s kijken op Zoom!

 16. frank avatar

  ik heb je kattenfoto’s gevonden margo
  en een reactie achtergelaten
  groeten
  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *