25 Juli, ochtend

Gisteren was het eindelijk zo ver. Mijn kapotte afwasmachine werd vervangen door een nieuwe. Niets is geloof ik saaier dan het uitzoeken van een nieuwe afwasmachine. Ze lijken allemaal op elkaar en doen allemaal het zelfde. Maar goed, met de hand afwassen is nog vervelender. Bovendien kwam ik er achter dat ik het ook nog eens verleerd was. Of ik had een verkeerde afwasborstel. Hoe dan ook, ik kreeg de koffiekopjes niet goed schoon.

Maar het leed is geleden, de afwasmachine is vervangen door een stiller, robuster  en veel logischer ingedeeld exemplaar. Bij het uitlaten van de monteurs zag ik een geweldig mooie lucht boven de weilanden hangen. Donker grijs en zonlicht op het gras. De monteurs zullen wel raar hebben opgekeken toen ik opgewonden op en neer begon te springen, hun wees op de prachtige lucht en het licht, en mijn camera greep.

De heren hadden de bus nog niet gestart toen ik mijn tuin via de zijingang verliet en naar de weilanden liep.


[exif=”wp-content/photos/24juli09_wolkenlucht2.jpg”]

In plaats van naast het water gaan staan ben ik nu op de weg blijven staan. Deze steekt een anderhalve meter boven de weilanden uit waardoor ik het gras beter kon zien. De wolkenlucht had nog net de zon achter mij niet bereikt waardoor het gras knalgroen afstak tegen de donkere lucht.


[exif=”wp-content/photos/24juli09_wolkenlucht4.jpg”]

Een groep meeuwen vloog even op en direct weer neer te strijken. De vlucht was net lang genoeg zodat ik een foto kon maken.


[exif=”wp-content/photos/24juli09_wolkenlucht1.jpg”]

In de verte lopen koeien, zich niets aantrekkend van de naderende regenbui.


[exif=”wp-content/photos/24juli09_wolkenlucht3.jpg”]

Zo’n lucht schreeuwt natuurlijk om een panoramafoto:

pano_24juli09_K

Gisteren was het eindelijk zo ver. Mijn kapotte afwasmachine werd vervangen door een nieuwe. Niets is geloof ik saaier dan het uitzoeken van een nieuwe afwasmachine. Ze lijken allemaal op elkaar en

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

6 reacties op “25 Juli, ochtend”

 1. Hendrika avatar

  Ja, voor wolkenliefhebbers is het genieten de laatste week!

 2. Margo avatar

  Top foto’s! Ik heb ook genoten gisteren! Ik ben gek op wolken, zolang ze zich maar niet aaneen smeden tot één grijs hemelplafond.

 3. Hurmie avatar

  mooie serie weer
  volgens mij woon jij heel erg mooi
  zo aan al je foto’s te zien.

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Klopt Hurmi, als ik uit het zijraam van de kamer kijk zie ik een deel van wat je op de panorama ziet 🙂

 5. FotoAnna avatar

  Heerlijk Marmein… wat een pracht van een log !!
  Heel mooi die contrasten…
  Fijne weekend groetjes van Anna

 6. Alwin avatar

  Waarom heb ik niet zo’n mooi uitzicht? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *