26 Juli, ochtend


[exif=”wp-content/photos/motje.jpg”]

Tussen al die (grote) vlinders in mijn tuintje, vliegt ook steeds een heel kleintje rond. Niet vladderend zoals de atalanta, het koolwitje en de distelvlinder, maar korte vluchtjes naar een bloemetje waar het dan een hele tijd blijft zitten. Amper anderhalf centimeter groot en mooi oranje gekleurd. Ik heb alleen nog geen idee wat het is, een mot of een vlinder. Ik zal het vanavond eens uitzoeken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “26 Juli, ochtend”

 1. frank avatar

  de vlinder komt me niet bekend voor,
  de bloem wel 🙂
  groeten

 2. Ank avatar

  Het is het Muntvlindertje :0)

 3. Jali avatar
  Jali

  Inderdaad het muntvlindertje, wat ik zelf liever kwijt dan rijk ben.
  Ook ik vond het in eerste instantie zo’n mooi vlindertje, maar uiteindelijk werd het een plaag, want ze vermeerderen zich razendsnel. Alles wat maar op kruiden lijkt, zoals oregano, agastache en uiteraard ook munt wordt aangetast tot op de aarde 🙁

  Groetjes Jali

 4. Margo avatar

  Nou je hoeft niet meer te zoeken, Ank geeft het antwoord al. 😀
  Ik dacht dat het meer op een motje leek eigenlijk.

 5. Marmein avatar
  Marmein

  Dan moeten het wel heel lekkere kruidige rupsjes voor de vogels zijn 😀

 6. Chris avatar

  Ik denk motje…volgens mij hebben vlinders op het einde van de sprieten altijd een bolletje of verdikking en motjes niet…..zo heb ik het verhaal althans begrepen. Je maakt overigens mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *