[exif=”wp-content/photos/vliegendezweefvlieg.jpg”]

Ik ben al een hele tijd aan het proberen om een zweefvlieg een beetje goed op de foto te krijgen.In vlucht dan wel te verstaan. Elke zomer is dat weer een hele uitdaging.

Het stikt van de zweefvliegen wanneer ik geen tijd heb om te fotograferen.En zodra ik wel tijd heb en er voor ga zitten lijkt er geen eentje in de buurt te zijn. Of ze lijken eindeloos lang stil in de lucht te hangen maar zodra je je camera op ze richt (of er maar aan denkt dat te doen) schieten ze weg om net buiten je bereik je uit te lachen. Nou ja, zo voelt het dan. Maar zo af en toe zou ik zweren dat ze een pootje voor een giegelend mondje houden.

Gistermiddag lukte heb mij dan eindelijk om er eentje vast te leggen. En ik blijf proberen want het is wel een heel leuke sport om te doen.