Fotowandelingen

Dal van de Mosbeek

Vorig weekend ben ik eens aan het wandelen geweest in het dal van de Mosbeek. Gewoon eens gekeken op de site van Landschap Overijssel en vervolgens een gebied gekozen om te gaan wandelen. De watermolens en het dal van de Mosbeek leken mij wel interessant en dus werd het een ritje naar Twente.

mosbeek1

Ik kwam terecht in een prachtig gebied. De auto kon ik parkeren bij de molen Bels. Vandaar af konden 3 routes gelopen worden en geheel tegen mijn gewoonte in ben ik de lange route gaan lopen. Normaal loop ik een korte route omdat mij soms al uren kan kosten met al dat gekruip en gefotografeer van mij.

Als eerste moest er natuurlijk gefotografeerd worden bij de molen. Deze molen werd aangedreven door stromend water, iets wat je niet veel ziet in Nederland. Het was nog knap lastig fotograferen met het felle licht en de donkere schaduwen.

[singlepic id=510]

De route liep langs weilanden en door bossen. Mooie kleine paadjes die grotendeels alleen voor wandelaars waren.

[singlepic id=513]

Langs het pad kwam ik ook prachtige varens tegen. De bladeren toonden nog steeds kleine uitlopers die zich met mooie krullen ontrolden.

[singlepic id=478]

Niet veel verder kwam ik bij de tweede molen, Frans genaamd. Ook weer een mooie molen om te zien. Omringd door grote bomen die elk van hen heel wat voorbij hebben zien gaan in de afgelopen jaren.

[singlepic id=480]

Deze molen was open en ik kon er heerlijk rustig een kijkje nemen. Vanwege de heldere dag had ik geen statief bij mij en dus moest ik maar even een weegschaal als steun gebruiken.

[singlepic id=483]

Het werd tijd om verder te wandelen. Weer langs weilanden om even later een bos in te stappen. Tussen de bomen was ineens een klein korenveld te zien.

[singlepic id=487]

Verderop langs het pad stond nog een korenveld. Deze was wat verder heen en had denk ik al een tijd geleden geoogst moeten worden.

[singlepic id=490]

[singlepic id=489]

Even verderop lag een plas water op de weg. Tenminste, dat dacht ik. Het leek mij wel wat vreemd, nog zoveel water terwijl het toch al een tijdje droog en warm was. Dichterbij gekomen bleek het een klein riviertje te zijn dat in het weiland ernaast ontsprong en nu, dwars over de weg, zijn weg zocht.

[singlepic id=491]

Wonderlijk om te zien hoe dit kristalheldere water zomaar uit het niets lijkt te verschijnen. Een paar honderd meter verderop, dit keer weer in het bos, kwam ik weer zo’n stroompje tegen. Of een van twee nu de Mosbeek is weet ik niet.

[singlepic id=494]

De route bleef zich van bos, naar weiland naar bos slingeren door een licht glooiend landschap. Hier en daar zag je rode daken tussen de weilanden door piepen.

[singlepic id=499]

[singlepic id=500]

Eenmaal weer bij het beginpunt heb ik mijzelf maar eens getrakteerd op een pannenkoek met spek en stroop. De mussen genoten op hun beurt weer van wat koekkruimels die ik op de tafel had gelegd.

[singlepic id=506]

[singlepic id=504]

Tussen alle tafels en stoelen door liepen kippen en hanen, op zoek naar kruimels of gewoon, alsof ze honden waren, bedelend bij de gasten.

[singlepic id=507]

En dan heb je altijd wel een  gast aan een tafel die even een portretje maakt.

[singlepic id=508]

Via onderstaande slideshow kun je alle 40 foto’s bekijken. De slideshow klikt de staande foto’s niet goed weg maar verder werkt het prima (bij mij tenminste).

Weekend tip: Zondag 2 augustus is het bij molen Frans oogstdag.

[smooth=id:22;]

8 gedachten over “Dal van de Mosbeek

  1. Prachtige serie Marjon! Ben net zelf in twente geweest bij Denekamp. Hier moet ik ook eens een kijkje gaan nemen.

  2. Tja, ik besloot ’s morgens om half acht pas dat ik daar heen wilde gaan. Ik schatte zo in dat jij dan nog niet wakker zou zijn. En daar ik eenmaal onderweg mijn email toch niet kon lezen….

  3. Nee, echt, ik dacht nog, zou wel handig zijn als er iemand mee was die de route in de gaten kon houden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.