Wijn maken

Hevelen


[exif=”wp-content/photos/hevelen.jpg”]

Marmein is vanmorgen aan het hevelen geweest. Haar kersensap was nagenoeg gestopt met gisten en volgens diverse websites was het dan tijd om de wijn te hevelen.

“Breng de wijn over naar een schoon vat met behulp van een slangetje. Stop het ene uiteinde in het hooggeplaatste vat met de wijn, zuig vervolgens de wijn op via het andere uiteinde. Zodra de stroming op gang is gekomen hangt u direct het uiteinde van het slangetje in een lager geplaatst, schoon vat.”

Tja, dat staat er toch makkelijker geschreven dan dat het in werkelijk was. Het vergde meerdere pogingen voor de wijn eindelijk door het slangetje wou stromen. En met elke poging kreeg Marmein een flinke slok wijn binnen. En ze kan jullie verzekeren: er zit alcohol in de kersensap. Marmein heeft de hele ochtend met rode koontjes rondgelopen.

2 gedachten over “Hevelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.