Even spijbelen

Eigenlijk heb ik vandaag en morgen vrij genomen om thuis weer eens aan het klussen te gaan. De deuren en deurkozijnen op de beganegrond en een muur op de slaapkamer schilderen. De electra weer aansluiten op de slaapkamer (breuk in de kabel) en een begin maken met het tapijtvrij maken van de trap. Maar het was vanmorgen zo mooi dat ik er maar even uit ben gepiept.


Het gras aan de rand van een heideveld was zwaar van de druppels. Miljoenen kleine flonkeringen in het ochtendlicht.

En tussen al dat gras zijn natuurlijk ook spinnenwebben te bewonderen. Dit keer alleen maar kleintjes met elk een spinnetje op maat. Dit spinnetje heeft echter wel een bovenmaatse vangst gedaan.


Aan de wat grotere grashalmen hingen allemaal kleine vliegjes met op elk onderdeeltje van het beestje zo mogelijk nog kleinere druppeltjes.


Ook hier weer hadden zich overal lieveheersbeestjes verstopt, en allemaal waren ze even nat.


De zon was nog niet door de mist heen gebroken toen ze alweer verdween achter een wolkendek. En met de mist erbij werd het toch knap donker.

In een heidestruik hield deze wants zich schuil. Hij bleef ook nog eens mooi stil zitten zodat ik even kon oefenen met mijn statief. Nu het zonnetje weg was werden de sluitertijden wel een stuk langer.


Tijd om te stoppen met lanterfanten en aan het klussen te gaan. Onderweg naar de auto zag ik een vreemd verschijnsel. Verschillende eikenbladen waren tot op de helft ingeknipt en vervolgens opgerold tot mooie rolletjes. Mogelijk dat hier de larven van de groene eikenbladroller inzitten.


Er hield zich ook nog een wants schuil tussen de eikenbladeren. Zwaar van een grote druppel aan zijn onderlijf wachtte hij de zon af.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *