[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_1.jpg”]

De afgelopen dagen zitten er meer vlinders dan anders op de verbena in mijn tuin. Een drietal kleine vosjes, een tweetal klein koolwitje en een tweetal distelvlinders. Er lijkt een soort rust over de vlinders te zijn gekomen. Vooral de distelvlinders vliegen nauwelijks weg wanneer ik met de camera dichterbij kom. Ik ben dan ook maar eens tussen de verbena gaan staan en ben uitgebreid de vlinders wezen fotograferen.


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_8.jpg”]

De distelvlinder bleek een dankbaar onderwerp. Een grote vlinder die beeldvullend op de foto is te zetten en een lichte kop waardoor het makkelijk scherpstellen is. En dan natuurlijk de rust waarmee hij elk bloemetje van de verbena af tast naar nectar.


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_9.jpg”]

De verbena’s zijn kleine paarse bloemschermen op hoge stevige stelen. Ze meten ruim 1 meter 75 waardoor ik de vlinders van onderaf kan fotograferen.


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_4.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_2.jpg”]

Door eens naast de verbena te gaan staan en daardoor het licht van achteren te laten komen, kon ik de vlinders met tegenlicht fotograferen.


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_5.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/distelvlinder_6.jpg”]

Ik zou geloof ik elke dag wel een uurtje tussen de verbena’s willen gaan staan om te fotograferen. In iedergeval wil ik proberen om een opgerolde tong te fotograferen. Even wachten dus op windstil  zonnig weer en een vrij uurtje.