Ochtend

26 Augustus, ochtend


[exif=”wp-content/photos/rodelibel1.jpg”]

Het is maar druk in mijn tuintje. Ook deze libel kwam er even kijken. Het is prachtig om te zien hoe ze door de lucht een scheren op jacht naar insecten. Met snelle wendingen vliegen ze op de insecten in de lucht af.  Zo af en toe maken ze een wending om een vogel te ontwijken die hen weer zien als een smakelijk hapje.

Ik had het geluk dat de libel ook nog lang genoeg wilde stilzitten voor een paar foto’s. En zo verschijnen er weer foto’s van een libelle op mijn log. Maar ja, hoe heet deze nu eigenlijk. Ik ben er nog niet uit. Weet een van jullie het?


[exif=”wp-content/photos/rodelibel2.jpg”]

6 gedachten over “26 Augustus, ochtend

  1. Ik heb geen idee. Maar hij is wel mooi. Ik vind libellen eigenlijk een beetje eng, ze zijn soms best groot. Maya vangt er wel eens een. Die graait ze gewoon uit de lucht.

  2. Bij de bruine glazenmaker zie ik duidelijke gele strepen op het voorlijf, dat heeft deze niet

    @Frank: waarom de steenrode en niet de bruinrode?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.