26 Augustus, ochtend


[exif=”wp-content/photos/rodelibel1.jpg”]

Het is maar druk in mijn tuintje. Ook deze libel kwam er even kijken. Het is prachtig om te zien hoe ze door de lucht een scheren op jacht naar insecten. Met snelle wendingen vliegen ze op de insecten in de lucht af.  Zo af en toe maken ze een wending om een vogel te ontwijken die hen weer zien als een smakelijk hapje.

Ik had het geluk dat de libel ook nog lang genoeg wilde stilzitten voor een paar foto’s. En zo verschijnen er weer foto’s van een libelle op mijn log. Maar ja, hoe heet deze nu eigenlijk. Ik ben er nog niet uit. Weet een van jullie het?


[exif=”wp-content/photos/rodelibel2.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “26 Augustus, ochtend”

 1. Margo avatar

  Ik heb geen idee. Maar hij is wel mooi. Ik vind libellen eigenlijk een beetje eng, ze zijn soms best groot. Maya vangt er wel eens een. Die graait ze gewoon uit de lucht.

 2. Anne C C avatar
  Anne C C

  http://www.libellennet.nl/libellensoort.php?libelid=30

  Kan het de bruine glazenmaker zijn?
  ACC

 3. frank avatar

  steenrode heidelibel
  🙂

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Bij de bruine glazenmaker zie ik duidelijke gele strepen op het voorlijf, dat heeft deze niet

  @Frank: waarom de steenrode en niet de bruinrode?

 5. frank avatar
  frank

  ik bedoel ook de bruinrode,
  foutje,
  bedankt
  🙂

 6. Ferry avatar

  Ik denk de steenrode. De zwarte lijn loopt naar beneden bij de ogen. De bruinrode heeft dit niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *