6 September, Rechtener landgoed


[exif=”wp-content/photos/IMG_8236_copy.jpg”]

Voor dat ik de trap te lijf zou gaan met de verfkwast ben ik even naar het bos gegaan. Dit keer eens een heel andere kant op: het Rechtener Landgoed. Een prachtig bos waar overal om mij vogeltjes te horen waren. Kleine goudhaantjes, winterkoninkjes, spechten…. allemaal net buiten het bereik van mijn camera maar zeker goed te horen.

Op de vogels na was het stil in het bos. Geen ruisende bomen, geen gillende kinderen, geen blaffende honden, en dat terwijl het al zo laat op de ochtend was. Het was ook een wonderlijk bos. Wonderlijk omdat de bosbodem helemaal bedekt was met hoog gras. En in dat gras zaten natuurlijk spinnen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8246_copy.jpg”]

Grappig om te zien hoe nuffig de spin haar voorpoten bij elkaar houdt.

Het was een vrij breed pad waar ik over liep maar aan het hoge gras te zien niet een pad dat veel werd gebruikt. Steeds weer maakte het pad een lichte buiging waardoor ik nieuwsgierig werd naar wat er net om de bocht zou liggen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8253_copy.jpg”]

Onder de dennen zag ik een paar gele paddenstoelen staan. Als ik het goed heb opgezocht zijn het jonge dennenvoetzwammen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8255_copy.jpg”]

En hee, kijk aan, allemaal druppeltjes op de stammen van de paddestoelen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8263_copy.jpg”]

Ik bleef mij verwonderen over het gras in het bos. Wanneer het zonnetje er heel even doorkwam vormde het lichte gras met de donkere boomstammen een heel mooi contrast.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8291_copy.jpg”]

Even verderop hoorde ik ineens de wind ruizen door een hoog bladerdak. Tot dat moment had ik er eigenlijk helemaal niet aangedacht dat ik de wind niet hoorde. Maar eenmaal onder de grote beukenbomen staand was het een prachtig geluid.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8295_copy.jpg”]

Toen ik weer verder liep viel mij op dat ik bij het lopen ook ineens veel lawaai maakte: het afgevallen blad op de bosbodem maakte stil lopen onmogelijk.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8294_copy.jpg”]

Bijna aan het eind van de wandeling zag ik nog wat oranjes tussen de afgevallen takken op de grond: een koraalzwammetje.


[exif=”wp-content/photos/IMG_8314_copy.jpg”]

Het was lekker om er even uit te zijn geweest. En ondanks de voorspelling van regen is het de hele tijd droog gebleven.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “6 September, Rechtener landgoed”

 1. Margo avatar

  Het paddestoelseizoen is geopend!!

 2. Hurmie avatar

  mooi die felle kleuren van die paddestoelen

 3. André avatar

  Mooie serie
  De eerste foto zou bijna grafisch kunnen zijn.
  De foto’s van de beide zwammen zijn ook heel fraai

 4. mo avatar
  mo

  Ha Marmein,

  Mooie weer je foto van de boom vanaf de stam !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *