Ochtend Zeeland

9 September, ochtend


[exif=”wp-content/photos/IMG_4760_copy.jpg”]

Op het strand van Zeeland zag ik beestjes die ik nog nooit eerder had gezien. Zoals deze hierboven. Geen idee hoe die heet, maar ik noem het maar een strandpissebed tot ik de juiste naam heb gevonden (zou het een agaatpissebed kunnen zijn?) . Vooral als je hem van de zijkant ziet is het net een pissebed nietwaar?


[exif=”wp-content/photos/IMG_4764_copy.jpg”]

En dan liep er ook nog een ander beestje heel snel over het zand. Ik dacht in eerste instantie dat het een jonge heremietkreeft was die op zoek was naar een nieuw huisje. Maar het bleek een zandvlo te zijn. Een beestje dat eigenlijk alleen ’s nachts onder het zand vandaan komt.


[exif=”wp-content/photos/IMG_4682_copy.jpg”]

6 gedachten over “9 September, ochtend

 1. Gekke Frank!! 😀

  Mij lopen de kriebels over de rug. Bij de eerste dacht ik aan een duizendpoot en de tweede een garnaal. Ik dacht dat een watervlo heeel klein was, zo heb ik ze tenminste in een dierenzaak wel eens gezien! Oh, het is een zandvlo! Hoeveel soorten vlooien zijn er eigenlijk?

  Ik verbaas me erover hoe scherp je die miniatuur-beestjes erop hebt gekregen. Bleven ze even zitten poseren?

 2. Ja, ze bleven mooi stil zitten. Vooral als je bij hen in de buurt even op de grond klopt. Dan denken ze dat er een vogel in de buurt is en stoppen ze even met bewegen (helpt uiteraard niet bij diertjes met vleugeltjes 😉 )

 3. margo toch,
  ze doen mij aan lekkere garnalen denken,
  die hebben ook van die pootjes,
  moet je er dan aftrekken en ook de kop
  en dan lekker in je mond stoppen,
  mmmmmmmmmmmm lekker sappig,
  H E E R L I J K
  🙂

 4. Frank heeft geen idee hoe klein die beestjes zijn. Zonder kop en pootjes blijft er niets over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.