23 September, ochtend


[exif=”wp-content/photos/IMG_8865.jpg”]

Voor ik maandagmiddag naar de prijsuitreiking in Arnhem ging, ben ik ’s morgens eerst gaan wandelen in het natuurgebied Planken Wambuis. Daar had ik een paar eigenaardige ontmoetingen.

Lopend langs het pad hoorde ik vanaf de heide een vreemd brullend geluid te horen. Het leek mij niet een burlend hert, maar eerder zo’n schotse hooglander waarvoor bij de ingang al waarschuwingsbordjes hingen. Toen ik het stuk dennenbos passeerde en bij de heide aankwam, zag ik inderdaad een grommende en grauwende stier op mij af  komen.

Het beest was groot en knap chagrijnig. Hij straalde gewoon uit dat hij zin had om ergens eens even flink tegenaan te beuken en ik had liever niet dat ik dat zou zijn. Langzaam liep ik naar wat dicht op elkaar staande bomen in de hoop mij daar wat achter te kunnen verschuilen wanneer hij inderdaad op mij af zou stormen.

Terwijl ik achter de bomen stond te wachten tot de stier voorbij gewandeld zou zijn zag ik langs het dennenbos een man aan komen lopen. In een witte korte broek en met een gestreept shirt en slippers aan leek het eerder iemand die een strandwandeling dan een boswandeling maakte. Een vreemde, misplaatste verschijning die langzaam maar zeker op de stier af koerste.

Gelukkig zag de man nog net op tijd de stier en ook hij bleef staan om niet de aandacht van het beest te trekken. Nadat de schotse hooglander (gelukkig) was doorgelopen en een eindje verder met zijn voorpoten zand in hoge bogen omhoog gooide, kwam de man naar mij toe lopen. “That’s not a happy bull” zij hij tegen mij. Het bleek een schot te zijn die vanwege de herdenkingen in Arnhem in Nederland was.

En zo had ik een ontmoeting met 2 schotten in het Planken Wambuis.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “23 September, ochtend”

 1. Hurmie avatar

  Het lijk mij een enge ontmoeting , maar dat je nog tijd had om een foto te maken en hij is nog goed gelukt ook knap werk .
  Groetjes Hurmie

 2. Jetske avatar

  Dat zijn wel bijzondere ontmoetingen, hoewel ik bij beide ontmoetingen mij argwanend zou afvragen, hoe het verder zou verlopen.
  Maar twee Schotten op één dag, dat overkomt niet iedereen. 😉

 3. Marie-Claire avatar

  Jammer dat je de 2e niet op de foto hebt..

 4. frank avatar

  in de telestand genomen, jammer
  ik zou ‘m met de groothoek hebben genomen
  en dan er half onder liggend … lekker spannend
  😉

 5. Marmein avatar

  Kijk Frank, als ik nu een fullframe camera had met een 17mm groothoeklens dan had ik dat denk ik wel gedaan……

 6. Margo avatar

  Wat een bijzonder verhaal!

  Niet zo stoer hè Frank!

 7. frank avatar

  als man heb je nu eenmaal meer lef margo
  🙂 😉 🙂

 8. Esther van der Wal avatar

  Jeetje joh wat zou ik geschrokken zijn!!! Ik had vanmiddag diverse ontmoetingen met honden daar ben ik dus al absoluut niet zo’n held in…laat staan een levensgrote stier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *