[exif=”wp-content/photos/24sep09_1.jpg”]

Hier in Zwolle hangt vanmorgen mist, net als gisteren overigens. Toen ben ik met een klein ommetje naar het werk gefietst. Via Spoolde ben ik richting de IJssel gefietst.


[exif=”wp-content/photos/24sep09_2.jpg”]

Staand op een kade stond ik tussen de oude IJsselbrug en de A28 in. Over de snelweg raasde het verkeer, onder de snelweg passeerde net traag een schip.


[exif=”wp-content/photos/24sep09_5.jpg”]

Langzaam maar zeker werden de contouren van het schip steeds duidelijker.


[exif=”wp-content/photos/24sep09_4.jpg”]

De oude IJsselbrug verhief zich net boven de lage mistbanken. Als ik de brug zie moet ik altijd aan een oud-collega denken. Die vertelde dat toen zijn vader vertelde dat ze over de IJsselbrug richting Hattem zouden rijden, hij vol ontzag naar de brug had gekeken. Dat zou wel eens heel gevaarlijk kunnen zijn, over die hoge bogen van de brug gaan rijden…….


[exif=”wp-content/photos/24sep09_3.jpg”]