[exif=”wp-content/photos/tammekastanje.jpg”]

Wanneer ik naar mijn werk fiets, kom ik langs een rij van ongeveer acht tammekastanjebomen. Elke ochtend weer liggen er aan de voet van deze bomen talloze kastanjes. Lekker om te roosteren of als puree. Dinsdag ben ik even afgestapt om er een paar van op te rapen. Een van de bomen staat voor de deur van een school en de kastanjes van deze boom vallen bijna allemaal op de stoep. Zo blijven ze mooi schoon en zijn ze makkelijk te rapen.

Terwijl ik op mijn hurken van de ene naar de andere kastanje waggelde, keek ik even op om te zien waar nog meer lagen. Pas toen zag ik de dames die lachend achter het raam stonden. Een van hen maakte een beweging met haar handen alsof ze de stam van een boom omsloot. Vervolgens maakte ze een schuddende beweging en daarna wees ze lachend naar de kastanjeboom. Lach maar, ik heb straks wat lekkers te smikkelen.