3 Oktober, ochtend


[exif=”wp-content/photos/tammekastanje.jpg”]

Wanneer ik naar mijn werk fiets, kom ik langs een rij van ongeveer acht tammekastanjebomen. Elke ochtend weer liggen er aan de voet van deze bomen talloze kastanjes. Lekker om te roosteren of als puree. Dinsdag ben ik even afgestapt om er een paar van op te rapen. Een van de bomen staat voor de deur van een school en de kastanjes van deze boom vallen bijna allemaal op de stoep. Zo blijven ze mooi schoon en zijn ze makkelijk te rapen.

Terwijl ik op mijn hurken van de ene naar de andere kastanje waggelde, keek ik even op om te zien waar nog meer lagen. Pas toen zag ik de dames die lachend achter het raam stonden. Een van hen maakte een beweging met haar handen alsof ze de stam van een boom omsloot. Vervolgens maakte ze een schuddende beweging en daarna wees ze lachend naar de kastanjeboom. Lach maar, ik heb straks wat lekkers te smikkelen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “3 Oktober, ochtend”

  1. Margo avatar

    Tamme kastanjes. Heerlijk! Één van de weinig warme herinneringen die ik nog heb aan mijn leven in Slovenië. In de stad waar we woonden, maar ook elders, werden in het al frisse najaar op straat, in grote tonnen met onderin gloeiende kooltjes, kastanjes gepoft. De heerlijke zoete geur rook je al op een afstand, je hoefde je neus maar te volgen. Je kreeg dan een puntzak van een in elkaar gedraaid stuk krant, met gloeiende kastanjes. Daar kon je dan gelijk je handen lekker aan warmen. Je verbrande je vingers haast in de ongeduld om ze te pellen. En die vingers waren na afloop zwart. Maar heerlijk dat dat was! In de bossen in Slovenië hebben we wel eens dertig kilo kastanjes geraapt. Later hadden we, in Nederland, twee flinke kastanjebomen in de tuin waar een overdaad aan kastanjes uitviel. Lekker, ik ga eens op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *