Eigenlijk ben ik nooit zo’n fan geweest van siergrassen. Wat moet je met groene sprieten in de tuin? Een kluitje rommelige lijnen.

Maar toen ik mij wat meer ging verdiepen in wat en waarom je iets in de tuin kon planten wilde ik het toch wel eens proberen. En ik moet zeggen, ik vind het lampenpoetsersgras erg leuk. Nu bijna alle bloemen verdwenen zijn vallen de wuivende aren van dit gras op. En vanmorgen zag ik dat ze ook nog eens prachtig druppels vast kunnen houden.


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras1.jpg”]

Het was vanmorgen grijs maar wel nagenoeg windstil. Daardoor kon ik mooi eens foto’s maken van dit gras. Uiteraard met statief, iets wat ik eigenlijk veel te weinig doe en waar ik nodig eens mee moest oefenen.


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras4.jpg”]

Door de wirwar van draadjes en druppeltjes had de camera er moeite mee om scherp te stellen. Dan maar met de hand scherp stellen.


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras2.jpg”]

Met het zoeken naar de juiste scherpte, viel mij ineens op dat ik verschillende foto’s kon maken zonder de camera te verplaatsen of te draaien. Gewoon door het scherptepunt op een andere laag in te stellen. Iets wat ik met de automatische scherpstelling niet zo makkelijk doe.


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras3.jpg”]

Maar het lampenpoetsergras is van verschillende kanten mooi, al is het door alle sprieten wel moeilijk om een goede compositie te vinden.


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras6.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras5.jpg”]

Het was leuk om vanmorgen weer even bezig te zijn met druppels. Lastig ook om daarna een keuze te maken uit de foto’s. Ik ben dan ook maar zo vrij geweest om ze hier allemaal neer te zetten.


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras7.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/lampenpoetsersgras8.jpg”]