Lampenpoetsersgras

Eigenlijk ben ik nooit zo’n fan geweest van siergrassen. Wat moet je met groene sprieten in de tuin? Een kluitje rommelige lijnen.

Maar toen ik mij wat meer ging verdiepen in wat en waarom je iets in de tuin kon planten wilde ik het toch wel eens proberen. En ik moet zeggen, ik vind het lampenpoetsersgras erg leuk. Nu bijna alle bloemen verdwenen zijn vallen de wuivende aren van dit gras op. En vanmorgen zag ik dat ze ook nog eens prachtig druppels vast kunnen houden.

Het was vanmorgen grijs maar wel nagenoeg windstil. Daardoor kon ik mooi eens foto’s maken van dit gras. Uiteraard met statief, iets wat ik eigenlijk veel te weinig doe en waar ik nodig eens mee moest oefenen.

Door de wirwar van draadjes en druppeltjes had de camera er moeite mee om scherp te stellen. Dan maar met de hand scherp stellen.

Met het zoeken naar de juiste scherpte, viel mij ineens op dat ik verschillende foto’s kon maken zonder de camera te verplaatsen of te draaien. Gewoon door het scherptepunt op een andere laag in te stellen. Iets wat ik met de automatische scherpstelling niet zo makkelijk doe.

Maar het lampenpoetsergras is van verschillende kanten mooi, al is het door alle sprieten wel moeilijk om een goede compositie te vinden.

Het was leuk om vanmorgen weer even bezig te zijn met druppels. Lastig ook om daarna een keuze te maken uit de foto’s. Ik ben dan ook maar zo vrij geweest om ze hier allemaal neer te zetten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Lampenpoetsersgras”

 1. Steph avatar

  Leuk effect! Zo goed heb ik dus nog nooit naar het lampenpoetsersgras in mijn tuin gekeken!Voel jij maar lekker vrij om zoveel foto’s te plaatsen hoor… Geen enkel bezwaar en bovendien: het is jouw site!

 2. Daisy avatar

  Ook dit is superknap gedaan!!

 3. Marie-Claire avatar

  Nummer 7 vind ik de allermooiste, de rest uiteraard ook buitengewoon de moeite waard !

 4. Margo avatar

  Wat een vrolijk gezicht, al die glinsterende bolletjes op een rijtje! 😀

 5. FotoAnna avatar

  In éénwoord SCHITTEREND !!!

  Lieve groetjes van Anna

 6. Ellen Elemans avatar

  Wat een prachtige opnames. Zou ik ook niet uit kunnen kiezen! Toch moeilijk trouwens, kiezen uit een serie waar elke foto op zich prachtig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *