[exif=”wp-content/photos/IMG_9611.jpg”]

Sinds ik de kroonluchter met vetbolletjes  in mijn tuin hing is het druk geweest in de tuin. Een groepje van een stuk of tien mussen wisten wel raad met de bollen, en met 8 armen aan de kroonluchter was er genoeg voor iedereen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_9633.jpg”]

Ook de spreeuwen zijn gek op de vetbollen. En met het zonnetje op hun veren kon ik mooi de prachtige veren bewonderen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_9562.jpg”]

Door de armen van de kroonluchter kunnen ook deze vogels makkelijk bij de vetbollen komen.


[exif=”wp-content/photos/IMG_9539.jpg”]

En oja, nog een voordeel van de kroonluchter: in de kaarsenhouders blijft regenwater achter. Zo hebben de vogels ook meteen hun natje bij de hand. Ik zal eens kijken naar waxinelichtjeshouders die in de kaarsenhouders kunnen. Dan kan er wat meer water in of wat los zaad.


[exif=”wp-content/photos/IMG_9576.jpg”]