Wanneer rond deze tijd de nachten kouder worden, is de kans groot dat er boven het water mist ontstaat. Toen deze mist voor gisterochtend werd voorspelt, ben ik dan ook vroeg op pad gegaan om bij de IJssel de zonsopgang en de mist te fotograferen.

[singlepic id=554]

De mist hing als een slang boven het water van de IJssel, alleen hier en daar liep er een tentakel van mist over het land. Dat de mist boven het water hing was voor de binnenvaartschippers knap lastig leek mij. Dit schip is in de mist nauwelijks te zien, laat staan dat de schipper zelf wat kon zien.

[singlepic id=560]

Het was wonderlijk om te zien hoe donker de mist af en toe werd, je zou verwachten dat het met het vorderen van de ochtend alleen maar lichter zou worden.

[singlepic id=563]

Overal om mij heen waren ganzen te horen. Zo af en toe dook er een groepje op uit de mist, onderweg van de ene foerageerplek naar de andere.

[singlepic id=562]

De zon moest een aardig eindje klimmen voor hij zichtbaar werd boven de mist.

[singlepic id=555]

[singlepic id=565]

De eenden waren niet blij met mijn gescharrel langs de IJssel. De meesten zwommen gewoon weg maar sommigen zagen het echt niet zitten en vlogen weg.

[singlepic id=556]

De koeien die overal nog in de weilanden lopen zullen het wel koud hebben gehad en blij zijn dat nu eindelijk het zonnetje doorbrak.

[singlepic id=558]

Het was een ochtend waarvan er wat mij betreft veel meer van mogen komen. Misschien dan eens kijken hoe een bos er dan uitziet, of de heide, of gewoon de weilanden….

Alle 15 foto’s van deze ochtend kun je in onderstaande slideshow bekijken.

[simpleviewer=25,680,650]