[exif=”wp-content/photos/pompoen.jpg”]

In mijn groentepakket van vorige week zat een kleine pompoen, een mooi formaatje voor een eenpersoonshuishouden. Maar ja, wat ga je er mee doen? Vandaag maar eens op internet zoeken naar een recept hiervoor. Toen ik vanmorgen snel even naar een recept zocht op internet zag ik op deze site veel recepten staan. Maar eigenlijk spreekt het begeleidende schrijven nog het meeste aan:

Pompoen in de oven

De nootachtige smaak van pompoen komt het best tot z’n recht als je pompoen roostert in de oven. Snijd een pompoen (of een stuk van een heel grote pompoen) met schil in schijven en snijd het zachte binnenste waar de pitjes in zitten weg. Zet de pompoenschijven op een bakplaat, strooi er zeezout, verkruimelde kaneelstokjes en grof gemalen chilipepertjes over en besprenkel ze met een geurige olijfolie. Laat de pompoenschijven in een hete oven van 225 °C in 20-25 minuten gaar worden en licht kleuren. Je kunt de schijven ook heel goed roosteren in een grillpan.

Nu nog kijken of ik een mes heb dat groot en sterk genoeg is om van zo’n harde pompoen schijfjes te snijden.