21 Oktober, ochtend


[exif=”wp-content/photos/pompoen.jpg”]

In mijn groentepakket van vorige week zat een kleine pompoen, een mooi formaatje voor een eenpersoonshuishouden. Maar ja, wat ga je er mee doen? Vandaag maar eens op internet zoeken naar een recept hiervoor. Toen ik vanmorgen snel even naar een recept zocht op internet zag ik op deze site veel recepten staan. Maar eigenlijk spreekt het begeleidende schrijven nog het meeste aan:

Pompoen in de oven

De nootachtige smaak van pompoen komt het best tot z’n recht als je pompoen roostert in de oven. Snijd een pompoen (of een stuk van een heel grote pompoen) met schil in schijven en snijd het zachte binnenste waar de pitjes in zitten weg. Zet de pompoenschijven op een bakplaat, strooi er zeezout, verkruimelde kaneelstokjes en grof gemalen chilipepertjes over en besprenkel ze met een geurige olijfolie. Laat de pompoenschijven in een hete oven van 225 °C in 20-25 minuten gaar worden en licht kleuren. Je kunt de schijven ook heel goed roosteren in een grillpan.

Nu nog kijken of ik een mes heb dat groot en sterk genoeg is om van zo’n harde pompoen schijfjes te snijden.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “21 Oktober, ochtend”

 1. sandrazz avatar

  Pompoen ca. 20 minuten in oven werkt goed, dan wordt ie al wat zachter, en kun je hem makkelijker snijden. Ik las pas ook ergens dat je hem ook even in de magnetron kunt doen, maar ik weet niet meer hoelang.

  Eet smakelijk. Mocht je nog interesse in een lekker pompoensoep recept hebben, geef dan maar een gil.

 2. Marie-Claire avatar

  Nou, idd, ik at nog niet zo lang geleden lekkere pompoenwortelsoep.. Appeltje-eitje qua klaarmaken, je moet alleen wel een blender hebben..

 3. Marmein avatar

  Nou, soepgek die ik ben zou ik graag de recepten willen hebben. En ja, ik heb een blender 😀

 4. FotoAnna avatar

  Prachtig stilleven !!
  Mooie belichting, kleuren en compo…
  Heel mooi !
  Lieve groetjes van Anna

 5. Saskia avatar

  Wat dacht je van pompoen taart ! het trouwens bijna Halloween !
  LOL Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *