[exif=”wp-content/photos/rits.jpg”]

Er zijn een paar dingen waar ik een hekel aan heb om te kopen: schoenen en een portemonnee. Ik heb laatst een poging gedaan om schoenen te vinden: zonder hakje en geen laars. Bovendien moeten de neuzen niet al te gevoelig zijn voor slijtage daar ik regelmatig op mijn knieën zit om foto’s te maken. Dat lijkt nagenoeg onmogelijk om te vinden, tenzij je bij de bejaardenschoenen gaat kijken, en zo oud ben ik nou ook weer niet.

Maar die schoenen kunnen nog wel even wachten, al zijn mijn schoenen er wat vaal uit, ze zijn nog heel. Dat kan ik niet zeggen van mijn portemonnee. De rits heeft het begeven en met regelmaat vind ik nu losse munten in mijn jaszak. Nu moet ik weer op zoek naar een portemonnee die in mijn broekzak past (ik ben geen tasjesmens), waar mijn pasjes in passen en waarvan het muntjesgedeelte vergenoeg open kan zodat ik de muntjes er zo uit kan pakken en ze niet eerst op mijn hand hoef te schudden. Nou ja, wat moet dat moet.