[exif=”wp-content/photos/batterijkapje.jpg”]

Je steekt nog eens wat op wanneer je een handleiding leest. Het kapje van de batterij van mijn nieuwe camera heeft een klein batterij-symbooltje. Volgens de handleiding kun je die gebruiken om aan te geven of een batterij vol of leeg is. Door het kapje om te draaien krijge je een bruin of een blauw batterijtje. Wanneer je er altijd voor zorgt dat bij een geladen batterij het batterijtje blauw is, hoef je niet meer te twijfelen of een batterij vol is of niet (en geloof me, ik heb best wel eens dat ik even duim wanneer ik tijdens een wandeling van batterij moet omwisselen, niet zeker wetend of de nieuwe batterij geladen is.

En dan te bedenken dat mijn oude batterijen net zo’n handig kapje hadden. Daar loop ik tochal ruim twee en een half jaar rond met een camerabat