Gistermiddag kwam BuurvrouwG even langs: of ik ook wist dat er een heel zeldzaam vogeltje in de Vreugderijkerwaard was gesignaleerd. Toen ze over de dijk fietste zag ze talloze vogelspotters staan. Maar Marmein had die ochtend ruim drie uur gewandeld, daarna lekker gespeeld met de camera, nog wat was gedaan en stond net op het punt om de houtkachel aan te doen en een wijntje te nemen. Ik ben dus maar niet gegaan.

Dom, want op deze site zag ik een foto van een dijk vol kijkers staan. Vanuit mijn huis had ik ze net niet zien staan omdat ze achter de bomen stonden. Een lens of een verrekijker om het vogeltje te zien had ik niet, maar ik had de kijkers maar wat graag op de foto willen zetten.

Vanmiddag ben ik na het werk nog even bij de dijk wezen kijken. Hier en daar liep nog een vogelaar maar de drommen van gisteren zijn verdwenen. Alleen de vogels waren nog in grote getale aanwezig.


[exif=”wp-content/photos/zwaan_1.jpg”]