[exif=”wp-content/photos/8nov09_23.jpg”]

Vanmorgen was het mistig, altijd lekker voor een ochtendwandeling. En zoals ik in mijn ochtendlogje al schreef, ben ik naar mijn nieuwe stekje gegaan, de bossen bij Vilsteren. Het was er stil en sprookjesachtig. Nou ja, stil, overal om mij heen hoorde ik druppels op het dikke bladertapijt vallen. Het gaf het gevoel dat het allerlei herten of andere dieren waren die zich net achter de bomen verscholen wanneer ik keek.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_2.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_22.jpg”]

Met regelmaat zag ik gele motten die moeizaam over de bosbodem kropen. Zo af en toe probeerde er nog een te vliegen, maar het was een verloren zaak. Ze zullen het niet lang meer maken denk ik.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_6.jpg”]

De meeste bomen waren zo goed als kaal. Sommigen hadden nog wel wat  blad. Onwerkelijk geel in een grijze wereld.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_8.jpg”]

Zo kijkend naar de bladeren zie ik ineens dat de knop voor het volgend jaar alvast klaar staat. Oud en nieuw bij elkaar.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_9.jpg”]

Vlak boven de zee van beukenbladeren op de grond zag ik een wit bolletje uitsteken. Op mijn knieën en met mijn neus vlak boven de grond zag ik dat het een oude porseleinzwam was, een kleintje er naast alsof de kleine bescherming bij de ander zocht.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_4.jpg”]

En wanneer je dan zo dicht bij de grond bent zie je ook weer andere dingen. Hele kleine paddestoeltjes die zich onder de bladeren vandaan wringen. En hoe klein ze ook zijn, een zo mogelijk nog kleiner spinnetje vond ze groot genoeg om er wat rag aan vast te maken.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_5.jpg”]

Met natte knieën kom ik weer overeind en loop een stukje verder het bos in.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_17.jpg”]

Tussen alle grote beuken valt mij een dode boom op, eigenaardig iel en kaal staat hij daar. Dat zou volgend jaar wel eens voer kunnen zijn voor porseleinzwammen (dat moet ik goed onthouden, want die zijn altijd leuk om te fotograferen)


[exif=”wp-content/photos/8nov09_11.jpg”]

Ik was het helemaal niet van plan maar de paddenstoelen bleven mij boeien. Ze staken zo mooi af tegen het oranje/bruin. Zoals bijvoorbeeld het rodekoolzwammetje.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_18.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_20.jpg”]

Maar ook die hele kleine paddenstoeltjes zijn prachtig. Zoals de een bij de ander de hoed afstoot


[exif=”wp-content/photos/8nov09_12.jpg”]

Of deze, die net op een klein schemerlampje in het bos leek


[exif=”wp-content/photos/8nov09_13.jpg”]

Het is heerlijk om rond te wandelen in zo’n mistig bos, ik zou dat toch eens vaker moeten doen. Maar ja, dan moeten mist en de tijd hebben wel samenvallen.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_7.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_10.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_19″]

Nog even een paar paddenstoelen en dan weer op naar huis. Met 4 graden is het toch wel koud om lange tijd met natte broekspijpen door het bos te lopen.

.jpg”]
[exif=”wp-content/photos/8nov09_21.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_24.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_23.jpg”]

Vanmorgen was het mistig, altijd lekker voor een ochtendwandeling. En zoals ik in mijn ochtendlogje al schreef, ben ik naar mijn nieuwe stekje gegaan, de bossen bij Vilsteren. Het was er stil en sprookjesachtig. Nou ja, stil, overal om mij heen hoorde ik druppels op het dikke bladertapijt vallen. Het gaf het gevoel dat het allerlei herten of andere dieren waren die zich net achter de bomen verscholen wanneer ik keek.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_2.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_22.jpg”]

Met regelmaat zag ik gele motten die moeizaam over de bosbodem kropen. Zo af en toe probeerde er nog een te vliegen, maar het was een verloren zaak. Ze zullen het niet lang meer maken denk ik.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_6.jpg”]

De meeste bomen waren zo goed als kaal. Sommigen hadden nog wel wat  blad. Onwerkelijk geel in een grijze wereld.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_7.jpg”]