Fotowandelingen Paddestoelen

Mistig beukenbos


[exif=”wp-content/photos/8nov09_23.jpg”]

Vanmorgen was het mistig, altijd lekker voor een ochtendwandeling. En zoals ik in mijn ochtendlogje al schreef, ben ik naar mijn nieuwe stekje gegaan, de bossen bij Vilsteren. Het was er stil en sprookjesachtig. Nou ja, stil, overal om mij heen hoorde ik druppels op het dikke bladertapijt vallen. Het gaf het gevoel dat het allerlei herten of andere dieren waren die zich net achter de bomen verscholen wanneer ik keek.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_2.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_22.jpg”]

Met regelmaat zag ik gele motten die moeizaam over de bosbodem kropen. Zo af en toe probeerde er nog een te vliegen, maar het was een verloren zaak. Ze zullen het niet lang meer maken denk ik.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_6.jpg”]

De meeste bomen waren zo goed als kaal. Sommigen hadden nog wel wat  blad. Onwerkelijk geel in een grijze wereld.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_8.jpg”]

Zo kijkend naar de bladeren zie ik ineens dat de knop voor het volgend jaar alvast klaar staat. Oud en nieuw bij elkaar.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_9.jpg”]

Vlak boven de zee van beukenbladeren op de grond zag ik een wit bolletje uitsteken. Op mijn knieën en met mijn neus vlak boven de grond zag ik dat het een oude porseleinzwam was, een kleintje er naast alsof de kleine bescherming bij de ander zocht.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_4.jpg”]

En wanneer je dan zo dicht bij de grond bent zie je ook weer andere dingen. Hele kleine paddestoeltjes die zich onder de bladeren vandaan wringen. En hoe klein ze ook zijn, een zo mogelijk nog kleiner spinnetje vond ze groot genoeg om er wat rag aan vast te maken.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_5.jpg”]

Met natte knieën kom ik weer overeind en loop een stukje verder het bos in.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_17.jpg”]

Tussen alle grote beuken valt mij een dode boom op, eigenaardig iel en kaal staat hij daar. Dat zou volgend jaar wel eens voer kunnen zijn voor porseleinzwammen (dat moet ik goed onthouden, want die zijn altijd leuk om te fotograferen)


[exif=”wp-content/photos/8nov09_11.jpg”]

Ik was het helemaal niet van plan maar de paddenstoelen bleven mij boeien. Ze staken zo mooi af tegen het oranje/bruin. Zoals bijvoorbeeld het rodekoolzwammetje.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_18.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_20.jpg”]

Maar ook die hele kleine paddenstoeltjes zijn prachtig. Zoals de een bij de ander de hoed afstoot


[exif=”wp-content/photos/8nov09_12.jpg”]

Of deze, die net op een klein schemerlampje in het bos leek


[exif=”wp-content/photos/8nov09_13.jpg”]

Het is heerlijk om rond te wandelen in zo’n mistig bos, ik zou dat toch eens vaker moeten doen. Maar ja, dan moeten mist en de tijd hebben wel samenvallen.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_7.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_10.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_19″]

Nog even een paar paddenstoelen en dan weer op naar huis. Met 4 graden is het toch wel koud om lange tijd met natte broekspijpen door het bos te lopen.

.jpg”]
[exif=”wp-content/photos/8nov09_21.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_24.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_23.jpg”]

Vanmorgen was het mistig, altijd lekker voor een ochtendwandeling. En zoals ik in mijn ochtendlogje al schreef, ben ik naar mijn nieuwe stekje gegaan, de bossen bij Vilsteren. Het was er stil en sprookjesachtig. Nou ja, stil, overal om mij heen hoorde ik druppels op het dikke bladertapijt vallen. Het gaf het gevoel dat het allerlei herten of andere dieren waren die zich net achter de bomen verscholen wanneer ik keek.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_2.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_3.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/8nov09_22.jpg”]

Met regelmaat zag ik gele motten die moeizaam over de bosbodem kropen. Zo af en toe probeerde er nog een te vliegen, maar het was een verloren zaak. Ze zullen het niet lang meer maken denk ik.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_6.jpg”]

De meeste bomen waren zo goed als kaal. Sommigen hadden nog wel wat  blad. Onwerkelijk geel in een grijze wereld.


[exif=”wp-content/photos/8nov09_7.jpg”]

9 gedachten over “Mistig beukenbos

  1. Ik zie ze lang niet allemaal op mijn mobiel, maar wel dat het zeker de moeite is om morgen alles op de laptop te bekijken.

  2. Je bent een begenadigd fotograaf.. met ‘lampje’ als kampioen.. Zal ‘ns doorgeven aan onze Vilsterse kennissen dat je daar zulke mooie foto’s maakt..

  3. Dan mag ik er ook nog wel even bij.
    Foto 24 kan zo in de winkel met de wens Prettige Kerstdagen.
    Heel mooie reportage Marmein.

  4. Oh ja, even fotografie aanklikken op die website hierboven. En sorry voor het spammen, maar het is echt de moeite waard! 😀

  5. Prachtige platen zitten er bij. Zeer fraai zijn een aantal mistplaten. Laatste rodekool zwammetje mooi scherp. De twee kleintjes zijn ook heel fraai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.