Verwennerij

Vanmorgen was mijn kroonluchter helemaal vogelvrij, en dat terwijl er toch 7 vetbollen in hingen. Maar even later zag ik waarom: een van de buurtkatten had een plekje op de eerste rij gevonden.


[exif=”wp-content/photos/geenvogels.jpg”]

Gelukkig is dat plekje te ver van de vetbollen om gevaar voor de vogels op te leveren. Uiteindelijk verdween de kat dan ook weer. Gelukkig maar, kon ik mooi mijn nieuwe lens uitproberen. Jawel, Marmein heeft zichzelf weer schandelijk verwend, het is een Canon 70-200mm F4 L IS USM geworden.

Over een paar weken hoop ik kolibri’s te fotograferen maar kan nu mooi oefenen op de vogels bij de vetbollen. Natuurlijk was de spreeuw er met zijn prachtig gespikkeld kleed.


[exif=”wp-content/photos/spreeuw_2.jpg”]

Maar veel leuker vind ik de musjes.  Ruzie makend, naar elkaar pikkend, er steeds weer van overtuigd zijnd dat de vetbol van de buurvrouw veel lekkerder is, is het steeds een drukte van belang.


[exif=”wp-content/photos/huismus1.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/tweemusjes.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/vrouwtjesmus.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

14 reacties op “Verwennerij”

 1. Steef Engering avatar

  Nou, nou het is wel heel toevallig, ik kom net van een collega amateur terug waar ik een 70-200 maar dan 2.8 van heb geleend om hem morgen uit te proberen kijken of de lens iets voor mij is. Het is wel een zware lens zeg dat wordt wennen. Misschien is de f/4L minder zwaar.
  Aan de foto’s te zien is het onderwerp makkelijker van de achtergrond te isoleren.
  Veel succes SE

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb vanmorgen dan ook vreselijk staan wikken en wegen in de winkel, of ik nu de F4 of de F2.8 .De F4 scheelt heel wat in gewicht en omvang met de F2.8. En daar ik een fotograferende sjouwer ben en de lensen qua kwaliteit nauwelijks verschillen is de keuze op de F4 gevallen. En van het resterende geld kon weer een leuke andere lens gekocht worden 😉

 3. Margo avatar

  Naah jaaah! Weet je het drong net tot me door dat je schreef dat je naar Urk was. Ik denken, wat valt er op Urk te fotograferen, en ineens dringt het tot me door dat daar cameranu is en dat Marmein misschien …. en jawel hoor, Marmein heeft zich gruwelijk verwend!

  De foto’s van de musjes zijn mooi helder!
  Wat zullen we hier verwend worden met mooie foto’s!
  Ik was vandaag in twee tuincentra en dacht eens kijken voor zo’n kroonluchter of iets dergelijks. Niks gevonden, dus ik verzin even wat anders om de vetbolletjes aan te hangen!

 4. Margo avatar

  Ja dat is nogal een verschil in prijs, een paar honderd euro meer voor twee stops diafragma! Dan heb je de IS wel nodig. En wat is de tweede lens geworden?

 5. Margo avatar

  Een groothoek????

 6. Marmein avatar
  Marmein

  je mag nooit meer raden Margo!

  en voor een kroonluchter voor in de tuin kun je denk ik het beste bij een kringloopwinkel zijn

 7. Ank avatar

  Gefeliciteerd met de nieuwe aanschaffen!

 8. Margo avatar

  Ha gefeliciteerd! Welke heb je?

 9. frank avatar

  net terug van ijsland lees ik dat marmein weer een nieuw speeltje heeft,
  lekker objectief hoor, niet te zwaar, prachtig helder beeld en geweldige stabilisator, ik heb ‘m zelf ook,
  alleen het wisselen tussen tele en groothoek is toch niet erg handig,
  is die 18-270 nu voor een zacht prijsje te koop ????????

 10. Marmein avatar

  Ik ben benieuwd naar je foto’s Frank. Heb je een beetje genoten?

  Ik was eerst wel van plan de 18-280 op marktplaats aan te bieden maar de verkoper bij cameranu (de toevallig ook nog eens een zeer gewaardeerd clublid van de fotoclub Zwolle is en mijn foto’s dus kent) gaf de tip om de lens te houden. Voor de tochten waarbij ik verwachtte niet te veel stil te kunnen staan om te wisselen of zonder extra lenzen wil lopen. Ik heb dus ook maar een grotere fototas gekocht 😉

 11. frank avatar

  goed advies van die jongen van heil…
  toevallig de buurjongen van mijn vader geweest in berkum
  🙂

  het was fantastisch op ijsland
  een echte aanrader,
  ik ben helemaal gevallen voor landschappen(fotografie)
  maar niet makkelijk om dat fraai en indrukwekkend op de foto te krijgen

 12. Alwin avatar

  Dat is zeker een sinterklaas + kerstkado ineen!.
  Ziet er erg strak uit! Mag ook wel met zo’n lens natuurlijk. Je kunt deze prima tussen de paarden in het natte gras laten slingeren. Dit betekend wel dat onze verwachtingen nu flink omhoog gaan he ;).

 13. Marie-Claire avatar

  Wow, geweldig mooie serie en ik ben buitengewoon benieuwd naar je foto’s van kolibries!

 14. Flip Zellmann avatar

  Hallo Marmein,ik kwam via een mail op je site leuk he die platen van de mussen geweldig.
  Ik zag dat je ook met Canon fotografeer nou ik ook al jaren heb zelf een 40D met div lenzen waaronder een 300 mm met extender kijk maar op mijn website.
  Maar om terug te komen op de platen je maakt mooie foto`s ik hou zelf het meest van dieren fotografie en af en toe landschappen die zijn bij jou ook erg fraai.
  Ken je de site Footo.nl al dat is erg leuk en leuke commentaren.
  Groeten

  Flip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *