[exif=”wp-content/photos/pastinaak.jpg”]
Uit de groentezak die ik elke week haal kwam vorige week een groente die ik helemaal niet kende: pastinaak. De naam kende ik wel maar niet de groente die daar mee bedoeld wordt. Een beetje rondneuzen op internet leerde mij dat pastinaak voor de komst van de aardappel heel veel gegeten werd.
Dit recept lijkt mij wel wat maar het moet wel wachten tot morgen want ik heb niet alle ingrediënten in huis.
Met een groentezak word je nogeens op andere eetsporen gezet, leuk.
Tja aardappel is van oorsprong Amerikaans, weet je nu ook hoe de pastinaak moet worden bereid?
Ik zou het niet weten, moet het geraspt worden of zo en daarna gekookt of gebakken, o ja denk je ook nog even aan de vogels.
Welke recept?
Heb sinds 2 weken ook een groentetas en daar zat inderdaad ook pastinaak in. Ik heb er puree van gemaakt met wat boursin erdoor. Goddelijk!!!! En zo snel klaar. Ik was direct fan 🙂
Ben ook wel benieuwd welk recept je in gedachten hebt,
Oeps, ik was de link naar het recept vergeten, bij deze dus in het logje geplaatst.
Dat recept van jou klinkt ook interessant Irene!
Een klassiek en lekker recept met pastinaak is de Leids hutspot.
Met winterpeen en witte bonen en klapstuk.
Leidse hutspot.
Waar in Zwolle haal je die groentezak?
Ik heb een Odin-tas en op hun site staan veel lekkere recepten met allerlei ‘onbekende’ groenten.
http://www.odin.nl/nl/recept.htm
Ik heb de groentetas van Landjuweel De Hoeve uit Dalfsen. De tassen kunnen opgehaald worden op hogeschool Windesheim en in de AA-landen (geloof ik)