De Heare


[exif=”wp-content/photos/deHeare_5.jpg”]

Toen gistermorgen de regen weg trok en er mooie luchten te voorschijn kwamen besloot ik weer even op uit te gaan. Eens lekker oefenen met de groothoeklens. Vanwege de luchten zocht ik via google een open vlakte. Heide was mij op dit moment te bruin en te donker, en dus werd het een zandvlakte. De dichtstbijzijnde leek mij natuurgebied de Heare. Een natuurgebied in de buurt van het Harde.

Het was even zoeken naar de ingang van de zandvlakte maar het was de moeite waard. De kleuren van het zand, de bossen er omheen en de luchten was prachtig. Vooral als de zon even tussen de wolken door piepte.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_4.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/deHeare_1.jpg”]

Ook de bomen die op het zand stonden trokken mij erg. Al was het knap lastig fotograferen door het hoge contrast tussen de boom en het omringende zand. Maar juist die combinatie vond ik mooi, want van de andere kant af gefotografeerd was de boom wel goed belicht maar gewoon maar een boom.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_8.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/deHeare_7.jpg”]

Tijdens het fotograferen schoot het mij door het hoofd dat het af en toe wel leek alsof ik op het strand stond. En heel even kreeg ik het gevoel dat ik al op een van de stranden van Costa Rica palmbomen stond te fotograferen.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_9.jpg”]

Op de zandvlakte was het aardig druk met wandelaars, de meesten met honden. Het zand vertoonde dan ook een kantpatroon van voetsporen.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_11.jpg”]

Voor die wandelaars die een rondje over de zandvlakte liepen moet ik wel een rare zijn geweest. Door het snel wisselende licht en de veranderende luchten zag ik steeds weer een ander plekje dat nog mooier was dan het andere. En zo kon het gebeuren dat ik snel van de ene heuvel naar de andere rende om toch nog wat van dat mooie licht op dat plekje te vangen.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_2.jpg”]


[exif=”wp-content/photos/deHeare_3.jpg”]

En dan stond ik weer een tijdje op het zelfde plekje te wachten tot de zon tussen de wolken door zou schijnen. Natuurlijk kwam op zo’n moment dan net zo’n hondenuitlater langs die mij eerder heen en weer zag rennen.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_10.jpg”]

Hoe dan ook, ik heb mij heerlijk vermaakt daar op dat stukje zand langs de A28. Ik moet zeggen, ik ben erg blij met mijn groothoeklens.


[exif=”wp-content/photos/deHeare_6.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “De Heare”

 1. frank avatar

  ja hoor,
  marmein heeft de groothoeklens,
  of heb je die al lang,
  ben even de draad kwijt met al die nieuwe speeltjes van marmein
  🙂

 2. Hendrika avatar

  Ik kan niet anders zeggen dan dat je schitterende foto’s met deze groothoeklens maakt!

 3. Marmein avatar

  tja, ik kreeg het ineens op mijn heupen voor de vakantie, ik heb de groothoek gelijk met mijn tele gekocht. 😀

 4. frank avatar

  ahaaaaaaaaaaa,
  dan ben je nu wel compleet denk ik zo,
  groeten
  🙂

 5. Rileo avatar

  Deze serie van de Heare vind ik goed gelukt. Mooie belichtingen en goede standpunten.
  Complimenten Marmein.

 6. Marmein avatar

  Dankjewel Rileo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *