De vlucht richting Costa rica verliep goed. Vanaf Amsterdam naar Atlanta en daarna door naar San jose. We zijn precies 24 uur na mijn vertrek van huis in Costa Rica aangekomen waar we opgewacht werden door de reisbegeleidster. We is een groepje van 9 mensen, lekker klein dus en veel ruimte in de bus.

Natuurlijk moest ik meteen vanaf het begin foto’s maken. Ik had het geluk aan een raampje en niet recht boven de vleugel te zitten. Met de camera in de hand ben ik dan ook vanaf de start aan de slag gegaan.

Nog een laatste blik op Nederland en daarna boven de wolken richting het westen. Alhoewel het al 11 uur was en de zon dus hoog aan de hemel stond, hing er een gloed als van een zonsopgang over de wolken.

Zo hier en daar zat er een gat in het wolkendek en kon je de zee zien.

Soms zag je de zee niet doordat er een dunne laag wolken boven hing, zo dun dat je wel de reflectie van de zon in het water kon zien.

De wolken zelf zagen er dan weer uit als eindeloos zachte kussens waar je je maar wat graag in zou willen laten vallen.

Het is al weer twee dagen dat we in Costa Rica zijn en we vermaken ons prima. Nu zitten we in Monteverde waar we de skywalk hebben gedaan, een wandeling over bruggen die hoog tussen de boomtoppen hangen zodat je het bos van een andere kant kunt zien.

Daarna zijn we via 12 kabelbanen tussen de bomen door gevlogen, echt geweldig om een keer te doen. Eigenaardig genoeg durfde geen van de mannen in de groep het aan en slingerden we met 4 vrouwen door het oerwoud. Uiteraard heb ik even tarzan(achtige) kreet geslaakt toen we als toetje ook nog even aan de tarzan slinger mochten hangen: vanaf 15 meter hoogte naar beneden springen om dan aan een boomtak heen en weer te slingeren.

De eerste kolibrifoto is gemaakt en de gifkikkers ook, maar dat is weer een ander logje.