Costa Rica

Costa Rica, deel 2

Eigenlijk hoort dit deel 3 te zijn, maar de verbinding is zo traag dat ik de foto’s van dag 2 niet kan uploaden. Gelukkig had ik de foto’s van de tweede avond al eerder ge-upload dus doen we het daar maar mee.

Nadat we in Monteverde waren aangekomen zijn we voor het eten aan eerst even naar de kikkers wezen kijken. Sommige van de kikkers van Costa Rica zijn ’s nachts actief. En omdat men hier geen nachthokken heeft zoals de dierentuinen in Nederland, ga je gewoon naar de kikkers kijken wanneer het donker is.

Met behulp van zaklantaarns zoek je vervolgens je weg door de tuin (tenminste, ik nam aan dat het een soort van overdekte tuin was) en naar de terrariums waar de kikkers in zitten.

Sommige van de kikkers zaten op de ramen en waren makkelijk te zien. Met behulp van een zaklantaarn (er mocht niet geflitst worden) en een statief kon ik een foto’s maken.

Er waren groten zoals die hierboven, en ook hele kleine zoals het glaskikkertje hieronder. Het heet geen glaskikker omdat het op glas zit maar omdat zijn huid glasachtig is. Je kunt zelfs zijn ingewanden zien zitten.

Hieronder nog even het glaskikkertje.

Er was ook een goliathkikker. Naar ik van de gids begreep een knap agressieve kikker die in een gevecht met een rivaal wel eens een poot wil amputeren. In iedergeval was het een uitstekend model.

Geen idee meer hoe deze kikker heet, maar ik vond hem er scheetig met zijn lange vingers om de stengel heen.

Onvoorstelbaar hoeveel soorten en hoeveel kleurrijke kikkertjes er in Costa Rica zijn. Alle kleuren van de regenboog zijn er terug te vinden.

En als laatste kikker het kikkertje wat je op elke site of in elke folder ziet die over Costa Rica gaat.

Nu de kikkertjes nog zien te vinden in de regenwouden.

12 gedachten over “Costa Rica, deel 2

 1. Wat leuk dat je ons hier helemaal op de hoogte houdt en wat een geweldige foto’s heb je nu al gemaakt!
  Moet lachen om de reactie van Margo ;0)
  Veel plezier verder!

 2. Geweldig om te zien, en heel leuk dat je het met ons wlt delen. Best wel een heel avontuur.Ik zie al uit naar de volgende serie.
  Ineke

 3. ik heb een vriendin die kikkers spaart, niet in het echt natuurlijk…..die zou hier helemaal lyrisch van worden.

 4. Schitterende foto’s! Die ene “schetige” kikker doet mij denken aan die engerik in The Lord of the Rings 😉

 5. Wow, hier ben ik wel een beetje jaloers op .De laatste kikkers heten in Nederland Roodoog makikikker (Agalychnis callidryas). Ik heb ze vroeger hier wel in terraria gezien. Prachtige dieren met een interessant voortplantingsgedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.