Eigenlijk hoort dit deel 3 te zijn, maar de verbinding is zo traag dat ik de foto’s van dag 2 niet kan uploaden. Gelukkig had ik de foto’s van de tweede avond al eerder ge-upload dus doen we het daar maar mee.

Nadat we in Monteverde waren aangekomen zijn we voor het eten aan eerst even naar de kikkers wezen kijken. Sommige van de kikkers van Costa Rica zijn ’s nachts actief. En omdat men hier geen nachthokken heeft zoals de dierentuinen in Nederland, ga je gewoon naar de kikkers kijken wanneer het donker is.

Met behulp van zaklantaarns zoek je vervolgens je weg door de tuin (tenminste, ik nam aan dat het een soort van overdekte tuin was) en naar de terrariums waar de kikkers in zitten.

Sommige van de kikkers zaten op de ramen en waren makkelijk te zien. Met behulp van een zaklantaarn (er mocht niet geflitst worden) en een statief kon ik een foto’s maken.

Er waren groten zoals die hierboven, en ook hele kleine zoals het glaskikkertje hieronder. Het heet geen glaskikker omdat het op glas zit maar omdat zijn huid glasachtig is. Je kunt zelfs zijn ingewanden zien zitten.

Hieronder nog even het glaskikkertje.

Er was ook een goliathkikker. Naar ik van de gids begreep een knap agressieve kikker die in een gevecht met een rivaal wel eens een poot wil amputeren. In iedergeval was het een uitstekend model.

Geen idee meer hoe deze kikker heet, maar ik vond hem er scheetig met zijn lange vingers om de stengel heen.

Onvoorstelbaar hoeveel soorten en hoeveel kleurrijke kikkertjes er in Costa Rica zijn. Alle kleuren van de regenboog zijn er terug te vinden.

En als laatste kikker het kikkertje wat je op elke site of in elke folder ziet die over Costa Rica gaat.

Nu de kikkertjes nog zien te vinden in de regenwouden.