Op dit moment (het is hier 7 uur vroeger dan in Nederland) zitten we in Rincon de la Vieja. Ik heb een luxe blokhut voor mij alleen met uitzicht op het park en straks de zonsondergang. Normaal gesproken zou ik mijn kamer delen met de andere vrouwelijke single in de groep maar zij had er voor gekozen extra te betalen voor een eigen kamer gedurende de reis. En zo heb ik nu ook in elk hotel een kamer of lodge voor mij alleen.

Goed, update deel 3. Ik moet dan weer even terug naar voor de kikkers. Afgelopen zondag zijn we van San Jose naar Monteverde gegaan. Eerst kregen we van onze reisbegeleidster Johanna (Jo in de wandelgangen) uitleg over de verschillende groenten van het land. Daarvoor zijn we even gestopt bij een grote groentemarkt.

Geen idee meer wat het allemaal is. De stokjes op de laatste foto worden niet gegeten maar van de bast wordt een thee gemaakt die goed is voor de maag en het bloed. Er waren ook schildpadeieren te koop. Voor deze eieren wordt speciaal toestemming gegeven. De schildpadden komen op een bepaald strand zo massaal aan land, dat de eerste leg volledig vernield wordt door de tweede golf van schildpadden. Die eerste leg mag dus geraapt worden.

Onderweg stopten we even bij een wegrestaurant. Achter het gebouwtje was een tuin waar een kakatoe te zien zou zijn, maar helaas, die was gevlogen. Wel zagen we er onze eerste vlinders, jammer genoeg vertikte die het om stil te zitten. De vlinder die wel stil zat hield zijn vleugels gesloten.

Een torretje was wel zo vriendelijk om even stil te zitten, en nog een hele mooie ook!

Onderweg konden we genieten van geweldige landschappen.Glooiende bergen waar de zon en de wolken een prachtig licht en schaduw laken overheen legden.

Hoe dichter we bij de nevelwouden van Monteverde kwamen, hoe bewolkter het in de verte werd. En daar waar er regen uit de wolken kwam ontstonden er prachtige regenwolken.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een klein restaurant, daarna naar het hotel en vroeg naar bed, het tijdsverschil was nog goed te merken.