Costa Rica, deel 3

Op dit moment (het is hier 7 uur vroeger dan in Nederland) zitten we in Rincon de la Vieja. Ik heb een luxe blokhut voor mij alleen met uitzicht op het park en straks de zonsondergang. Normaal gesproken zou ik mijn kamer delen met de andere vrouwelijke single in de groep maar zij had er voor gekozen extra te betalen voor een eigen kamer gedurende de reis. En zo heb ik nu ook in elk hotel een kamer of lodge voor mij alleen.

Goed, update deel 3. Ik moet dan weer even terug naar voor de kikkers. Afgelopen zondag zijn we van San Jose naar Monteverde gegaan. Eerst kregen we van onze reisbegeleidster Johanna (Jo in de wandelgangen) uitleg over de verschillende groenten van het land. Daarvoor zijn we even gestopt bij een grote groentemarkt.

Geen idee meer wat het allemaal is. De stokjes op de laatste foto worden niet gegeten maar van de bast wordt een thee gemaakt die goed is voor de maag en het bloed. Er waren ook schildpadeieren te koop. Voor deze eieren wordt speciaal toestemming gegeven. De schildpadden komen op een bepaald strand zo massaal aan land, dat de eerste leg volledig vernield wordt door de tweede golf van schildpadden. Die eerste leg mag dus geraapt worden.

Onderweg stopten we even bij een wegrestaurant. Achter het gebouwtje was een tuin waar een kakatoe te zien zou zijn, maar helaas, die was gevlogen. Wel zagen we er onze eerste vlinders, jammer genoeg vertikte die het om stil te zitten. De vlinder die wel stil zat hield zijn vleugels gesloten.

Een torretje was wel zo vriendelijk om even stil te zitten, en nog een hele mooie ook!

Onderweg konden we genieten van geweldige landschappen.Glooiende bergen waar de zon en de wolken een prachtig licht en schaduw laken overheen legden.

Hoe dichter we bij de nevelwouden van Monteverde kwamen, hoe bewolkter het in de verte werd. En daar waar er regen uit de wolken kwam ontstonden er prachtige regenwolken.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een klein restaurant, daarna naar het hotel en vroeg naar bed, het tijdsverschil was nog goed te merken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Costa Rica, deel 3”

 1. André avatar

  Prachtige indrukken. Mooie kever, met een prima egale achtergrond.

 2. Hendrika avatar

  Mooimooimooi.

 3. Erick Bomhof avatar
  Erick Bomhof

  Leuke foto’s dit soort foto’s boeit mij enorm. Dit doet mij erg aan Maleisie/ Borneo denken.

  Erick

 4. Ineke avatar

  Geweldige foto`s niet voor te stellen dat mooie weer. Hier is geweldig veel sneeuw gevallen.

 5. Ank avatar

  Wat zijn die regenboogfoto’s mooi zeg!!! Wat een verschil met het dikke pak sneeuw dat hier al is gevallen en het sneeuwt nog steeds, dat moet jij natuurlijk wel allemaal missen ;0)

 6. Tiny avatar

  Super !!!!!!
  Wat een ervaring om zoiets te zien.
  Wat een mooie foto met de regenboog.
  Hoe is de temperatuur daar ??
  groetjes,

 7. pauline avatar
  pauline

  Hey , dat ziet er prachtig uit!! Lekker warm zeker, hier is het……brr koud en veel sneeuw int hoge noorden.
  Genietze en veel plezier!!
  Groetjes

 8. Diana Sins avatar
  Diana Sins

  Gezien de data van de reacties hier bestaat dit blog al een hele tijd maar ik stuitte er gister op tijdens mijn zoektocht naar een foto van een Costa Ricaanse Atlasvlinder. Heel leuk blog, mooie foto’s en het gaf mij een licht heimwee gevoel. Costa Rica heeft een prachtige natuur, zo jammer dat er zoveel van verdwijnt. Maar goed, ik wilde toch even reageren en laten weten dat ik genoten heb van, voornamelijk, je foto’s !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *