Het is 15 December wanneer we van Monteverde naar  Rincón de la Vieja rijden. Onderweg stoppen we even voor een kopje koffie. Bij het wegrestaurantje is een soort van pappagaaien-dorp. De vogels vliegen er vrij rond en laten zich makkelijk fotograferen. Wat een prachtige beesten zijn het toch!

Ik had nog heel wat meer foto’s willen maken maar tot mijn grote schrik besloegen mijn lenzen van de binnenkant. Mijn fototas was achteraf gezien vochtig aan de binnenkant. Gelukkig waren alle lenzen en de tas na een halfuurtje weer vrij van condens. Maar toen zaten we allang weer in het busje.

Nadat we onderweg wat eten en drinken  hadden ingeslagen zijn we bij de rivier de Colorado wezen picknicken. Met de voeten in het water bungelend hadden we prachtig uitzicht op de diepe kloof.

En ach, als je dan toch met je neus op dat heerlijk frisse water zit, ga je natuurlijk ook wat water fotograferen.

Tegen een van de rotswanden aan groeide een kleine boom, bijna helemaal een met de rots.

Terug lopend  nar de weg zag ik om mij heen van alles groeien. Een soort van petunia’s maar dan net anders

En een uitgebloeid bloemetje (tenminste, dat denk ik) met een besje er in.

Eenmaal in Rincón de la Vieja (wat de hoek van de oude vrouw betekend) bleken we als hotelkamers prachtige blokhutten te hebben. Elk met een veranda voor en achter zodat je zelf kon bepalen of je in de zon wou zitten of niet.

Op de voorste veranda had je uitzicht over het park.

Als welkom had een ieder van ons een prachtige vogel van handdoeken op het bed.

In mijn blokhut bleek een prachtige nachtvlinder te zitten. Op de foto zie je het niet maar de vlinder is zo groot als mijn hand.

Overal in de tuinen stonden prachtige bloemen. Zo af en toe was er een kolibri te zien, ze waren helaas te vlug om er een foto van te kunnen maken.

Deze wespachtige kwam net op bezoek toen ik een foto van de bloem wilde maken.

Op het tuinpad zag ik nog een enorme sprinkhaan lopen, zijn lijf was langer dan mijn handpalm.

En in het licht van de laatste zonnestralen kon ik nog net deze parasolmier fotograferen in het bos achter de blokhut.

De zon gaat in deze regio vroeg onder, nog een streepje kleur aan de nagenoeg wolkenloze hemel voor het echt donker wordt. Vanaf de veranda was dat lekker genieten.

En dan vroeg naar bed. De volgende dag op tijd opstaan om naar de kokende modder in de bergen te gaan.

Om de rest van de foto’s van deze dag te bekijken kun je hier klikken.