Thuiskomst

Door het raam van de trein kijk ik naar het landschap dat aan mij voorbij trekt: De zachte deken poedersneeuw dat over de weilanden ligt, grote groepen ganzen, zwanen in de wakken in het ijs, op een ondergelopen weiland draaien meisjes pirouetten op het ijs, kale bomen de afsteken als zwart kant tegen de witte achtergrond van sneeuw en lucht. In een klein stukje bos hangt wat nevel waar de zon haar harpen in maakt, een kerktorentje met een wit dak…..

Ik geniet. Van de herinneringen aan de kleuren van vogels en bloemen van de laatste weken, van het wit en het weidse van het nu. Wat is de wereld toch mooi.

Voorbij Amersfoort wordt de sneeuw dikker. De Veluwe is verandert in een sprookjesbos met witte takken en halve zwarte boomstammen. In Zwolle ligt alles onder een dik pak sneeuw. Met mijn bergschoenen, de modder van het Costa Ricaanse regenwoud nog in het profiel, doorbreek ik de maagdelijkheid van de sneeuw op mijn stoep.

Na het binnenkomen moet Xarak eerst even voorzichtig aan mij ruiken, even kijken wie de vreemdelinge is. Maar dan wordt ik herkend en lijk hij wel een bolletje kleefkruid, een uur lang is er wel een deel van zijn lichaam dat stevig tegen mij aan gedrukt wordt.

Dan stap ik nog even naar buiten met de camera, nog snel wat foto’s voor ik wat ga proberen te slapen. Je weet maar nooit, misschien is morgen alle sneeuw wel weg.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

10 reacties op “Thuiskomst”

 1. Hendrika avatar

  Welkom thuis! Het contrast kan niet groter zijn: van regenwoud naar sneeuwlandschap.

 2. pauline avatar
  pauline

  Dag zus,

  Een vreemde gewaarwording moet dat zijn.

  Welkom thuis.

  Willem en Pauline.

 3. Ank avatar

  Welkom thuis en slaap maar lekker want morgen ligt de sneeuw er nog zeker weten ;0)

 4. Margo avatar

  Welkom terug!!

  Heerlijk hè? Ik hoopte zo dat er weer sneeuw zou liggen als je thuiskwam. Dat moet zeker voor jou een heerlijkheid zijn! Geen last van jet-lag?

 5. frank avatar

  nu al weer terug?
  wat een overgang
  maar wel lekker
  en het blijft nog even zo
  groeten
  🙂

 6. Jetske avatar

  Fijn dat je weer veilig thuis bent. Wat zul je een schat aan verhalen en foto’s hebben meegenomen.
  Ga maar lekker slapen, wij passen er wel op dat de sneeuw niet wordt gestolen… 😉

 7. Marie-Claire avatar

  *gniffel*.. de kans is klein dat de sneeuw morgen weg is.. Veel plezier en welterusten, ben benieuwd naar je regenwoud-belevenissen !

 8. Marmein avatar
  Marmein

  Het is zeker een hele overgang (van een graad of 40) maar ik vind het prachtig. Ik was wel wat jaloers op de jullie sneeuw toen ik in Costa Rica zat. Ik ben zo blij dat ik er deze week ook van kan genieten !

 9. Ina avatar

  Aaaaaaah gelukkig u is er weer
  ik dacht nl dat u langer weg zou zijn
  maar nee dus, dat er veel “witte” foto`s mogen komen 😉

  Lijkt mij wel idd een vreemde gewaarwording
  van +40 naar -5 (nu) sterkte met de acclimatisering

 10. Steef Engering avatar

  Goed dat je er weer bent, nu nog even wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *