16 December 2009, Rincón de la Vieja
’s Middags waren we vrij. Even wat kleding wassen, lezen en natuurlijk met de foto’s aan de slag. Zoals bijvoorbeeld die van bovenstaande rups. Een beestje van een centimeter of 15 dat we ’s morgens op een boom zagen zitten. Tegen het eind van de middag ben ik nog even aan de wandel gegaan.  Een paar reisgenoten hadden in het bos achter het hotelterrein een boom gezien waarvan de wortels zich om een grote rotsblok hadden gewikkeld. Dat wilde ik wel eens zien.

Aan de rand van het bos kwam ik vlinders tegen. Tot dan hadden wij ze wel gezien maar wilden ze nooit een keertje stil zitten. Maar deze middag had ik dus geluk, er gingen er zowaar een paar stil zitten.

En net als de rups waren de meeste vlinders ook flink groot, iets breder dan mijn hand.

In het bos zelf fladderde ook nog een vlinder. Gelukkig maar, want wanneer hij stil had gezeten zou ik hem nooit hebben gezien met zijn camouflage.

De wortels van de boom op de rots zagen er prachtig uit, net zoals de medereizigers hadden gezegd.

Eenmaal terug bij de hut nog even een foto van een van de vele tuinplanten. Ik ging eigenlijk voor de oranje  stekels, pas later viel mij het mooie reliëf op de bladeren op.

’s Avonds bleek ik in mijn hut een paar bezoekers te hebben. Zo was er de gekko, een beestje dat erg nuttig is in huis omdat het de vliegen vangt.

En dan was er ook nog een nachtvlinder, bijna niet te zien tegen het hout van de muren. Toen hij ’s nachts eenmaal begon te vliegen leek het wel alsof er een vleermuis in mijn hutje rondvloog.