10 Januari, ochtend


[exif=”wp-content/photos/spreeuw_op_voedertafel.jpg”]

Voor mijn vakantie was het steeds topdrukte bij de vetbollen die ik aan mijn kroonluchter hing. Sinds mijn vakantie zie ik de mussen nog amper, ik vraag mij af waar ze gebleven zijn. Wat andere vogelsoorten betreft is het ook rustig bij de voedertafels en de vetbollen. Zo af en toe komt er een koolmees voorbij die even in de bollen pikt en dan weer doorvliegt. Eigenaardig, zijn ze ineens niet lekker meer? Of zijn ze bevroren misschien?

Ter afwisseling heb ik ook een bakje met vet en pinda’s neergezet. De enige die doorheeft dat dit lekker is, is een spreeuw die regelmatig even langskomt om er wat van te eten.  Ik zal zodadelijk maar eens even wat brood en een appel buiten neerleggen. Het is een barre nacht geweest voor de vogels.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “10 Januari, ochtend”

  1. Marie-Claire avatar

    Ik weet ’t niet, bij mijn ‘zonnepitten-vet-tablet’ zag ik regelmatig een roodborstje, maar ook daar is het op het moment rustig.. Misschien zijn de vogeltjes toch ‘aan het schuilen’ ?

  2. Ank avatar

    Ik denk dat de vogels zich een beetje verstoppen want behalve Mussen en wat Merels zie ik ook niet zoveel variatie als anders. Meesjes zie ik helemaal niet en ook het Roodborstje heb ik al dagen niet kunnen spotten en geloof me ik heb heel veel voer voor ze gestrooid en hangen zowel voor als achter mijn huis.

  3. Geertje avatar

    hier stikt het nog steeds van de meesjes bij de vetbollen, ook de mussen en vinkjes, en meneer en mevrouw merel komen dagelijks langs. Roodborstje lijkt inderdaad even wat minder aan wezig, maar verder…vogels volop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *