Tegen de grens van Nicaragua ligt het natuurgebied Caño Negro. De rivier de (Rio) Frio loopt door dit gebied en vanaf een boot kun je tal van dieren bewonderen. Om de andere toeristen voor te zijn waren we die dag extra vroeg vertrokken uit La Fortuna. We waren zo vroeg dat er helemaal geen andere toeristen waren en dus hadden we met ons tienen een hele boot voor ons alleen. Lekker, want zo was er voor een ieder die foto’s wilde maken altijd wel een goed plekje te vinden op de boot.

Een van de vogels die we veel zagen was de slangenhalsvogel. Ik had niet gedacht dat we daar foto’s van konden maken en hier zaten ze zomaar, met de boot konden we heel dicht bij komen.

Achteraf gezien niet helemaal een wonder dat we zo dicht bij konden komen. De vleugels zien er wat armetierig uit en na een duik moeten ze eerst in het zonnetje drogen.

Ook de aalschover moet zijn vleugels in het zonnetje drogen omdat hij geen vet heeft die de veren waterafstotend maken. Deze aalschover had op dat moment geen zonnebad nodig maar was vriendelijk genoeg om te blijven zitten voor een foto.

Er waren ook veel kaaimannen te vinden. Nou ja, de bestuurder van de boot deed dat voor ons. Op grote afstand wist hij ze al te spotten. Eigenaardig gezicht, die openstaande bekken met rijen tanden. Ik zou toch zweren dat er hier iets gaande was tussen de schildpad en de kaaiman.

En deze lag er gewoon maar een beetje mooi te zijn in het zonnetje.

Het was gewoon een feestje om hier foto’s te maken. Lekker lui op de boot, een schipper en een gids die als geen ander dieren wisten te spotten en dan werd de boot ook zo in positie gelegd dat je mooi foto’s kon maken. Zo kwamen we ook redelijk in de buurt van deze jezushagedis. Een wonderlijk beestje dat over het water kan lopen. De eerste keer dat je hoort roepen ” daar ligt een Jezus” sta je toch wel raar te kijken. En helemaal als het beestje er inderdaad over het water lopend vandoor gaat. Deze bleef gelukkig lang genoeg liggen om er een foto van te kunnen maken.

En dan waren er ook nog vleermuisjes. Een slechte foto maar ik wou even laten zien hoe grappig die beestjes allemaal onder elkaar aan een boomstam hingen. Zonder de kapitein die ze ons aanwees hadden we deze diertjes nooit gezien.

En dan was het weer vogels fotograferen. Zoals bijvoorbeeld deze schoonheid, een schuitbekreiger.

Of deze scheetjes van zwaluwen. De vogeltjes vormen paartjes voor het leven.

Onze gids was helemaal lyrisch over de reuzennachtzwaluw. Ongelooflijk, hoe mooi de camouflage van deze vogel is.

En ik werd dan weer helemaal lyrisch over het feit dat het mij eindelijk lukte om een van de vliegende grote zilverreigers te fotograferen.

Vlak voordat we keerden om terug te gaan zagen we nog wat slingerapen.

We hebben heel wat gezien tijdens deze boottocht. Het natuurgebied staat er om bekend maar dat we er zo vroeg waren zal ook zeker geholpen hebben denk ik. Pas toen we weer vlak bij de haven waren kwamen we de eerst volgende boot met toeristen tegen.

Wil je meer foto’s bekijken van Caño Negro dan kun je dat in het Costa Rica album doen.

http://www.marmein.nl/?pagename=fotoalbum&?pp_album=main&pp_cat=costa-rica&pp_image=IMG_4713.jpg