Costa Rica, Aranal natuurpark

Vandaag was het weer een reisdag. Maar de reis zou niet zo lang zijn en dus was er tijd om eerst nog het Aranal-natuurpark te bezoeken.  De dag begon regenachtig en nevelig. Gelukkig niet te nat dus er kon gefotografeerd worden.

In het park rondom de vulkaan de Aranal loop je eerst over paden door hoog suikerriet .

Het suikerriet stond in bloei met prachtige witte pluimen die als vlaggen boven het groen uitstaken.

Door het hoge riet kon je het landschap niet zien. Wat ik wel zag waren de prachtige krullen in de varens die langs het riet groeiden. Door het donkere weer, het hoge riet en de wind was het nog knap lastig fotograferen.

Het duurde dan ook niet lang voor ik ver achter liep. En ach, als je dan toch al achterloopt kun je net zo goed ook nog even een foto maken van de eigenaardig blauwe besjes. Ze leken wel metalic-blauw

Aan het eind van het suikerrietpad moesten we een klein eindje klimmen over de rotsen. Daarna stapten we in een open ruimte waar we prachtig uitzicht hadden over het stuwmeer. Helaas konden we door de bewolking en regen niet al te ver kijken.

Het was onvoorstelbaar dat de rotsen die hier lagen afkomstig waren van de vulkaan die kilometers ver weg was. Zijn top was, zoals bijna altijd, verborgen door de wolken. Dat hij er wel was konden we horen doordat hij dagelijks rotsblokken uitbraakt die vervolgens over zijn flanken naar beneden rollen wat een geluid maakt als een heel verre onweersroffel.

Tussen al die zwarte rotsblokken groeien ook alweer planten en bomen. Hier en daar ook orchideeën die wit en teer afstaken tegen de donkere achtergrond.

Prachtige roze en witte bloemen. Eigenaardig ook om de bloemen hier zo maar in het wild te zien goeien.

In de bloem zelf leek een soort van kaboutertje te zitten. Keek hij nou terug naar mij met zijn handen boven zijn ogen of hield hij gewoon zijn mutsje vast?

Het werd tijd om weer terug te lopen naar de bus. We liepen een klein stukje door een regenwoud. Door de regen waren de paden modderig en glad. Daar waar een klein stukje licht door kwam zag je soms prachtig de bladeren van jonge palmen.

Eenmaal bij de bus was het weer nog steeds donker en regenachtig. Maar ach, dat geeft weer eens andere beelden dan alleen zonnige.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Costa Rica, Aranal natuurpark”

 1. Jetske avatar

  Schitterende fotoserie.

 2. Margo avatar

  Prachtig. Ondanks de omstandigheden toch goed gelukt, ook de varens. Dat kaboutertje is grappig. :mrgree:

 3. Hugo Pol avatar
  Hugo Pol

  Wat een grandiose fantasie heb je toch.Ik moest eerst wel een paar keer kijken om het kaboutertje te ontdekken.
  Gr.Hugo.

 4. Alwin Kruijt avatar
  Alwin Kruijt

  Ik denk dat ze net verstoppertje aan het spelen waren. Of het is een struisvogelorchidee die er niet was. In de bergen zijn drijgende natte luchten spannender dan blauwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *