19 Januari, ochtend


[exif=”wp-content/photos/knoop.jpg”]

Ik kan er tijden tegen aan hikken. Jaren zelfs. Het kopen van een nieuwe winterjas. Vaak zet de winter laat in waarop ik dan denk:”ik wacht de uitverkoop in januari wel even af”. Dan moet ik in januari mijzelf zover zien te krijgen om ook daadwerkelijk de winkels in te gaan. Dat moet dan bijna wel op een vrijdag of zaterdag wanneer ik vrij ben, maar ja, dan is het zo druk in de winkels. En als ik dan mijzelf bestraffend heb toegesproken en een winkel ben binnengestapt wil ik er zo weer uitstappen.

Eindeloze rekken met kleding waaraan ik alleen maar kleding zie hangen in kleuren en modellen die ik niet wil. Te strak, te veel glimmende knopen, te lang, te kort….. Daar tussen door lopen dan verkoopsters voor wie mooie kleding het belangrijkste op de wereld lijkt te zijn. Na een rek of twee ga ik er dan maar weer vandoor. Meestal met de smoes dat ik nu even niet in de stemming ben.

Maar toen afgelopen zaterdag een straatkrantverkoper aan iedereen behalve mij zijn krantje aanbood vroeg ik mij af of ik het dit keer iets te ver had laten komen met mijn jas. Ik heb diep ademgehaald, ben de V&D ingestapt, en ben er uiteindelijk met een nieuwe jas weer uitgekomen. Zo. Daar ben ik weer een paar jaar vanaf.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “19 Januari, ochtend”

 1. Margo avatar

  Haha. Zag je er zo shabby uit? :mrgreen:
  Ik hou ook niet zo van kledingwinkels, meestal na in twee rekken wat heen en weer te hebben geschoven wil ik gewoon weer naar buiten. Ik krijg het er benauwd van die opeengepakte kleding en die overdaad aan lawaai.
  Maar goed, ji hebt je jas. Weet je dat je veel online kleding ook kunt kopen? Thuis in alle rust passen en terugsturen als het niks is. Ook bij V&D.

 2. Rileo avatar

  eignwiese…

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Ik heb het 1x geprobeerd met de wehkamp, maar dat beviel mij voor geen meter. Je moet thuis zijn om het pakje in ontvangst te nemen. Ik heb het maar op mijn werk laten bezorgen maar daar was de receptioniste niet blij mee. En als het niet past moet je op internet aangeven dat het weer opgehaald kan worden waarbij ze dan niet aangeven waar ze het op komen halen. Bleek dat weer niet op het bezorg adres te zijn maar thuis. Waar ik dan weer niet was. Dan weer opletten of je het geld weer terug krijgt….

  Wat mijn nog het beste bevalt is in een kleedhok gaan staan en tegen de verkoopster zeggen: maak maar een paar mooie combinaties. Maar dat kan dan weer alleen als je van alles wat nodig hebt.

  Wat een gezeur he? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *