Costa Rica, Sarapiquí

Nadat we ’s morgens gewandeld hadden in het natuurpark Aranal zijn we vertrokken naar Sarapiquí. Een niet al te lang reis waar we ’s middags vroeggenoeg aankwamen om foto’s te maken. Het resort waar we nu kwamen bestond uit verschillende blokken met elk 4 kamers met douche die in de jungle stonden. Via overdekte paden konden we van blok naar blok lopen of naar de receptie en het restaurant. Voor de kamers stonden vaak bloemen te bloeien.

Her en der langs de paden waren voederplaatsen gemaakt. Waar wij normaal gesproken brood en wat strooizaad neerleggen worden hier bananen neergelegd. In ieder geval werden die zeer gewaardeerd door de vliegen. Heel eigenaardige vliegen trouwens, de vleugels zijn net zo zwart als de beestjes zelf.

Maar ook vlinders waren op de bananen te vinden. Al was het wel goed kijken. Ook al waren de vlinders heel groot, door hun prachtige schutkleuren vielen ze niet op.

En dan was er toch een vogel te zien. Geen idee wat voor soort het is, in ieder geval geen merel al lijkt hij er erg op.

Toen de vogel weer gevlogen was keek ik naar beneden. Bij mijn knieën waren wat takken met grote bladeren. Op een van de bladeren zag de nerf er wat vreemd uit. Misschien een schimmel in de nerf? Of gewoon een vergroeiing?

Maar ineens zag ik het. Verhip, het is een soort insect. En niet zo’n kleintje ook, zoals de meeste insecten die ik tot nu toe had gezien. Deze was denk ik wel 15 cm.

Vanaf de zijkant gezien kon je goed zien dat het een bidsprinkhaan was. Zijn poten schijnbaar vroom gevouwen maar in werkelijkheid strakgespannen en klaar om een voorbij komend insect te grijpen.

Het werd al weer donker, tijd om terug te lopen naar mijn slaapkamer. Onderweg zag ik nog een paar bloemen. Daarboven stonden net geen bomen zodat ze nog wat laat avondlicht opvingen.

Om een paar parasolmieren te fotograferen moest ik wel de flitser gebruiken. De ingebouwde helaas omdat de ringflitser het niet meer deed.

In de vroege avond hadden we nog een vogelwandeling staan (helaas al te donker om te fotograferen) en daarna nog eten.  Ik keek al uit naar de volgende dag, al die voederplaatsen, die moesten toch wel vogels aantrekken……..

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “Costa Rica, Sarapiquí”

 1. Jetske avatar

  De serie is mooi, maar de macro’s van die groene bijzondere insect vind ik heel mooi.

 2. Margo avatar

  Prachtig die sprinkhaan!

 3. vogeltje avatar
  vogeltje

  Hele mooie serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *