[exif=”wp-content/photos/testje.jpg”]

Marmein is druk bezig met testen. En druk bezig met het uitzoeken en klaarmaken van de foto’s van Costa Rica. Marmein wil namelijk een fotoboek. Maar ja, bij al die aanbieders……. bij wie laat je dat dan doen?

Het neusje van de zalm zou Profotonet moeten zijn. Vooral het helemaal vlak liggen van het boek lijkt mij mooi voor bijvoorbeeld panorama’s. Maar aan zo’n boek zit een prijskaartje. En moet ik mijn foto’s nu wel of niet verscherpen, en zo ja hoe. En hoe komen de kleuren op de afdruk terug ten opzichte van mijn scherminstellingen?

Ook de Hema heeft nu een fotoboek waarbij de foto’s op echt fotopapier worden afgedrukt. Bij beide zaken heb ik als proefje twee foto’s laten afdrukken van 20×30. Die van Profotonet zijn net iets scherper dan die van de Hema, qua kleur zie ik geen verschil. Ik denk dus dat het Profotonet gaat worden.

Maar eerst moeten de foto’s af en zo ver ben ik nog lang niet.