Ochtend

10 Februari, ochtend


[exif=”wp-content/photos/testje.jpg”]

Marmein is druk bezig met testen. En druk bezig met het uitzoeken en klaarmaken van de foto’s van Costa Rica. Marmein wil namelijk een fotoboek. Maar ja, bij al die aanbieders……. bij wie laat je dat dan doen?

Het neusje van de zalm zou Profotonet moeten zijn. Vooral het helemaal vlak liggen van het boek lijkt mij mooi voor bijvoorbeeld panorama’s. Maar aan zo’n boek zit een prijskaartje. En moet ik mijn foto’s nu wel of niet verscherpen, en zo ja hoe. En hoe komen de kleuren op de afdruk terug ten opzichte van mijn scherminstellingen?

Ook de Hema heeft nu een fotoboek waarbij de foto’s op echt fotopapier worden afgedrukt. Bij beide zaken heb ik als proefje twee foto’s laten afdrukken van 20×30. Die van Profotonet zijn net iets scherper dan die van de Hema, qua kleur zie ik geen verschil. Ik denk dus dat het Profotonet gaat worden.

Maar eerst moeten de foto’s af en zo ver ben ik nog lang niet.

7 gedachten over “10 Februari, ochtend

 1. Wat een heel leuk idee, je foto’s zijn ook heel mooi die je gemaakt hebt. Ik kijk graag even mee hier

  Groetjes Mariska

 2. De kleuren en belichting kunnen per ontwikkelcentrale erg verschillen, dat heb ik al ondervonden. Je moet ook letten op welk kleurprofiel gebruikt wordt zegt men: sRGB of Adobe RGB, dat is ook belangrijk. Bij de software van ontwikkelcentrales kun je als het goed is aan- of uitvinken of de foto’s wel of niet standaard door hen verbeterd moeten worden.
  Ik heb begrepen dat als je bijvoorbeeld met Adobe werkt, dat je het zeker niet ook door een centrale moet laten corrigeren want dan heb je een probleem.
  Hopelijk wordt je boek een meesterwerk! De foto’s zijn het in elk geval. 😉
  groetjes,
  Lenie

 3. Ik heb nu een aantal fotoboeken gezien die met http://www.blurb.com/ zijn gemaakt, en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van de kwaliteit.

  Wat mij persoonlijk ook erg aantrekt bij Blurb is dat je niet gebonden bent aan een beperkt aantal pagina’s. Je kunt er tot 440 pagina’s printen, en dat zie je niet vaak.

  Je kunt zelfs je boek aanbieden tegen een zelf bepaalde prijs zodat andere mensen hem ook kunnen laten printen. Misschien leuk voor je medereisgenoten 🙂

  Aanrader om even te kijken.

 4. Ik maak veel foto boeken ook hou ik het allemaal bij van de 6 kleinkinderen, als ze foto’s hebben sturen ze mij, of per usb stick, en grootmoeder maakt de boeken voor ze, altijd bij pixbook, ik heb er wel een 20 gemaakt, en als ik foto’s wil hebben voor een lijstje, laat ik ze ontwikkelen bij pro fotonet.
  Succes, want het is prachtig werk, ik doe het ook altijd van de vakantie reizen. En je hebt zulke prachtige foto’s. Maar let er op dat je het aantal bladzijden kunt verlengen op het eind als je nog foto’s hebt. Succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.