Allerlei

Powershot A80: 2005

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten blog ik nu alweer 6 jaar. Mijn eerste blog was marmein.web-log.nl. Met mijn toenmalige camera, de kleine Canon Powershot A80 fotografeerde ik er lustig op los.

Een nadeel van web-log was dat je geen foto’s kon uploaden, daar moest je andere sites voor gebruiken. Die andere sites waren niet altijd betrouwbaar. Eentje verdween zomaar, met al mijn foto’s. Bij anderen kon je maar een bepaald aantal foto’s kwijt waardoor ik een tiental accounts had en het overzicht kwijt raakte. Wanneer je niet regelmatig inlogt ben je dan ook nog eens een deel van je foto’s kwijt. Toen men bij web-log ook nog eens reclame op de site ging zetten werd het tijd om weg te gaan.

De meeste foto’s die ik in de beginjaren op mijn log zette heb ik nog steeds. En om te laten zien dat je met een compactcamera ook prima kunt fotograferen heb ik een aparte pagina hiervoor gemaakt. In de komende periode zal ik nog meer foto’s plaatsen, zowel op deze pagina als op nieuwe pagina’s voor andere jaren.

4 gedachten over “Powershot A80: 2005

  1. Hmmm.. wat grappig, ik dacht laatst nog, ‘vroeguah’ toen fotografeerde Marmein nog wel eens van die witte sneeuwpracht van héel dichtbij ;-).. Leuk dus.. En veel van die pareltjes zitten bij mij in een mapje ‘Marmein-juweeltjes’ en zo nu en dan gebruik ik er eentje als bureaublad-achtergrond.. Leuk dus !

  2. Leuk gedaan!
    (Maar natuurlijk kun je met een powershot leuke foto’s maken, maar het ligt er vooral aan wie ‘m bedient. Er zijn mensen die met een 7D nog niet kunnen wat jij met de powershot kon.)
    Gebruik je ‘m nog wel eens?

  3. Nee, ik fotografeer er niet meer mee. Een paar jaar geleden ben ik er bovenop gevallen en is een stukje aan de binnenkant van het batterij-klepje afgebroken. Sindsdien moest ik het klepje met een stuk elastiek of plakband dicht houden om te kunnen fotograferen. En toen ik daarna de 400D kocht verdween de powershot in de kast. Ik heb hem nog wel eens uitgeleend aan iemand maar het is echt geen doen meer met de camera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.