3 Maart, ochtend

Gisteravond hadden we op de clubavond een workshop flitsen. Bij een rondvraag rondje bleken de meesten wel een opzetflitser te hebben maar hem eigenlijk alleen in noodgevallen te gebruiken omdat het resultaat altijd zo lelijk was. Ik was daar een van. Wat uitleg over het flitsen was dus zeer welkom. Twee clubgenoten lieten zien hoe je je flitser kon gebruiken en wat de effecten waren van verschillende instellingen. En niet alleen de instellingen maar ook het gebruik van de verschillende flits hulpstukken als omnibouncers en stukken karton.

Ik had mijn camera en oude flitser (zo’n 12 jaar al niet gebruikt schat ik)  meegenomen. En met al dat geflits voor mij kon ik het niet laten ene clublid op de foto te zetten, al was hij er zelf niet van gediend.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “3 Maart, ochtend”

  1. Margo avatar

    Als dit geflitst is, is het wel heel goed, de belichting van de hand is niet sterker dan die van het hoofd.

  2. Joekie avatar

    De meeste mensen denken dat je een flitser gebruikt in het donker. In principe gebruik je een flitser om te grote contrasten beter te beheersen of om accenten te leggen. Ik flits wel eens bij macrofoto’s en ook binnen als ik iets bij een raam moet doen. Het is best wel een verrijking als je je flitser een beetje beheerst.

  3. Karin avatar

    Dat ‘zie’ je wel vaker bij fotografen, dat ze er zelf niet op willen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *