Even geen ochtendfoto maar een Costa Rica-logje.  We waren aangekomen in Tortuguero, om daar het natuurgebied te bezoeken.

Ook het resort in Tortuguero was prachtig. Een luxe hut met een veranda die op de jungle uitkeek, niet dat je ver kon kijken door de dichte begroeiing, maar mooi was het wel.

Ik besloot eens rond te wandelen om te zien wat er zoal aan dierenleven op het resort te zien was. Bij een kleine palm zag ik een paar mensen met camera staan, daar moest dus wel wat zitten. En jawel, een prachtige, kleine hagedis zat er met een eigenaardige gele pluim in zijn bek.

Het beestje was te klein om een vogel te kunnen eten, hij was zo groot als mijn vinger, hij zal dus ergens wel een veer hebben opgedoken.  Het zag er even naar uit dat hij het veertje niet weg zou krijgen, maar met een paar snelle kopbewegingen was het gele vlokje bijna in een keer weg.

Nog heel even bekeek hij mij  en mijn camera, de andere fotografen waren al verdwenen.

Daarna draaide hij zich om en liep richting de stam, nog even een blik naar mij om daarna met een grote sprong op de stam van de palm te landen.