Time Lapse

Maartse luchten en time lapse

Het was vandaag een wat sombere dag. Tenminste, voor hen die binnen en ver van het raam bleven. In de lucht gebeurden, zoals zo vaak op dit soort onstuimige dagen, van alles. Dat leek mij wel een mooi onderwerp voor mijn tweede time lapse filmpje. Met de camera op een bonenzak in de vensterbank bleef hij mooi stil liggen terwijl hij elke 2 seconden een foto maakte. En na ruim 1500 foto’s was dit het resultaat:

Zo af en toe zie je een zwart stipje in beeld, dat is een vogel die op een van de foto’s net even langs kwam vliegen. Ik bedenk mij net dat ik vergeten ben om een muziekje onder de film te zetten. Nou ja, volgende keer beter.

8 gedachten over “Maartse luchten en time lapse

  1. Muziek is niet altijd nodig. Met welk programma zet je dit in elkaar?? Zelf zou ik de serie vanaf 1.18/1.20 stoppen, omdat het daarna vrij donker wordt.

  2. Het filmpje is inderdaad donker aan het eind. Voor het maken van het filmpje gebruik ik photolapse. Om de camera te kunnen besturen vanaf je computer of laptop heb je software nodig die per camera weer anders kan zijn. Voor canon-camera’s kun je bijvoorbeeld van dit programma gebruik kunnen maken.

  3. wow.. geweldig, verwacht op het eind eigenlijk wel het e.e.a. aan bliksemschichten ofzo.. errug mooi (en he, het lijkt mij dat muziek de ‘icing on the cake’ is, maar zonder is ‘ie ook lekker..)

  4. ja muziek leek mij wel leuk, of stormgeluiden want die bomen schudden wel erg heen en weer

  5. Ik dacht dat m’n geluid uit stond, maar geen muziekje dus. Zet dat er maar onder, wie het niet leuk vindt, zet het maar uit. Over welke tijdsspanne zijn deze 1500 foto’s gemaakt?
    Ik vind het heel bijzonder zo’n filmpje en ben heel benieuwd naar de volgende!

  6. Elke 2 seconden een foto lijkt met deze wind-, nee: wolken-snelheden 😉 een goed ritme!
    Boeiend filmpje geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.