Time Lapse

Mensen en timelapse

Ik blijf oefenen met timelapse.  Vorige week had ik mijn camera en netbook mee naar het werk genomen om vanachter het kantoorraam de camera zijn werk te laten doen.

Aan de achterkant van het kantoorgebouw kijken we uit over het spoor en het station. Bij de uitgang van de stationstunnel staat tegenwoordig een tuktuk waarvanuit koffie verkocht wordt. Wanneer ik zelf een kopje koffie tank uit de automaat hier op de etage is er altijd even tijd om door het raam naar buiten te kijken. En steeds zie ik het mannetje alleen staan bij zijn koffie-tuk-tuk. Ik vind het dan eigenlijk wel een beetej zielig. Maar terug kijkend op het filmpje dat ik heb gemaakt valt het wel mee geloof ik. Ook bij dit filmpje heb ik elke 2 seconden een foto gemaakt om die vervolgens tot een filmpje van 15 foto’s per seconde aan elkaar te plakken. Voor mensen iets te snel vind ik.

3 gedachten over “Mensen en timelapse

  1. Op deze manier zie je mensen minder als individuen staan en meer als een groep, een stroom zelfs die een bepaald ritme heeft. Zelfs in zo’n kort stukje krijg je al momenten van stroomversnelling. Een menselijke rivier. Iets banaal wordt kunst. Knap gedaan.

  2. Ja dat is mooi ja; als een stroom, zoals Louise zegt…. 🙂

    En ’t mannetje heeft toch best wat aanloop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.