Timelapse en de winterakoniet

Het is net alsof het niet zo mag zijn. Mijn eerste poging een winterakoniet te fotograferen om er een timelapse van te maken heb ik in huis gedaan zodat de lichtomstandigheden onder controle waren en de camera niet buiten hoefde te staan. Maar het bloemetje vertikte het om open te gaan.

Ook bij een tweede poging, dit keer gewoon in de tuin wilde het niet lukken. Batterijproblemen en weer een onwelwillende bloem. Nadat ik de camera een tijdje had laten lopen waren alle winterakonieten open, behalve die ene die ik aan het fotograferen was. Zouden ze gewoon cameraschuw zijn?

Enfin, een volgende poging dan maar weer, dit keer vanuit de deuropening daar er een grijze lucht hing en ik liever geen regen op mijn camera had. Zie hier het resultaat.

Wat mij nog een raadsel is, is waarom de ene foto veel lichter is dan de andere. Ik heb er heel wat weggegooid die echt veel te licht waren. Ik had de camera op handbediening staan. Diafragma, sluitertijd, witbalans, iso-waarde, alles stond dus vast. Waarom dan toch die variatie in belichting? Wie het weet mag het zeggen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Timelapse en de winterakoniet”

 1. Marie-Claire avatar

  *gniffel*.. wel veelbelovend eigenlijk.. want het is wel héel spannend zo’n bloem die eindelijk in beweging komt.. Veel succes bij de volgende poging, het gáat lukken, dat kun je wel zien !

 2. Geertje avatar

  als je alles handmatig hebt ingesteld op vaste waarden is het enige dat verandert het licht zelf…. als je de bloem buiten hebt staan kunnen de lichtomstandigheden dus telkens iets anders zijn, maar je instellingen zijn nog hetzelfde, dus eigenlijk niet goed meer voor het veranderde licht…. Om dit te voorkomen zou je met diafragmavoorkeuze kunnen werken, zodat de sluitertijd vanzelf aangepast wordt aan het veranderde licht (of andersom)
  T gaat vast een keer lukken, succes!

 3. Rileo avatar

  Nou Marmein, ik vind het toch een moedige poging en deze kan er best mee door.
  Het gaat je straks zeker helemaal lukken. Wat heb jij een boel doorzettings vermogen…

 4. gusta avatar
  gusta

  Geweldig, komisch door de vele hindernissen en het toezicht van Xarax. En toch is het resultaat geheel niet slecht. Ga zo door.

 5. Hans avatar

  De aankondiging, het commentaar en de aftiteling maken het toch best leuk! Hou dat erin!

 6. Margo avatar

  Haha, leuk! Dat gaat helemaal goedkomen. Misschien kun je het later eens met slaapmutsjes proberen, die oranje bloempjes die zich snel sluiten bij weinig licht. Dat gaan vast helemaal goedkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *