Ochtend

31 Maart, ochtend

Onder het raam van mijn woonkamer staat een dichte rand van blauwe druifjes. Rond deze tijd prachtig om te zien. Toch gaan ze verdwijnen denk ik. Na de bloei blijven de bladeren als een warboel achter. En die bladeren blijven het hele jaar staan. Zelfs afsnijden helpt niet, ze komen gewoon weer terug.  Maar wat moet er voor terug komen? Ik denk deze bloempjes, ik weet alleen niet hoe ze heten. Maar dat zoeken we op.

3 gedachten over “31 Maart, ochtend

  1. Hoi Marmein,

    Die bloemetjes heten scilla en je hebt ze in een blauwe en witte kleur.
    Zelf heb ik de blauwe kleur en die bloeien nu prachtig hemelsblauw!

    Groetjes Jali

  2. Aha! Dankjewel. Deze scilla staat ook bij mij in de tuin, het is er echter maar eentje. Maar als in het najaar de voortuin over de kop gaat zal ik de bolletjes gaan planten.

  3. Precies de reden waarom ik ook een hekel heb aal bollen en knollen. En die dingen verwilderen ook nog eens na een paar jaar, krijg je alleen maar blad 👿 Je kunt wel een vaste plant die iets later op komt bovenop de druifjes zetten. Dan heb je wel voorjaar maar zie je rest van het jaar al dat duffe groen niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.