Sinds ik hier in September 2008 kwam wonen heb ik nog niet veel gedaan aan de tuin. Ik wilde eerst eens kijken waar de lekkere zitplekjes waren. Een maand geleden heb ik een tuinontwerper over de vloer gehad. De bedoeling was een tuinontwerp en het uitvoeren van de werkzaamheden. Maar dit laatste bleek zo duur te zijn dat ik maar heb besloten het toch maar zelf uit te voeren. Als eerste pak ik de achtertuin aan. Voor de voor en zij-tuin moeten er bomen weggehaald worden en daar er net een merel een van de bomen als nestplek heeft uitgezocht wacht ik daar mee tot het najaar.

Gisteren heb ik het eerste onderdeel maar eens aangepakt: het tuinhuisje afbreken. Het was te groot voor de kleine achtertuin en stond ook nog eens op een verkeerde plek. Het viel mij mee dat ik het in mijn eentje binnen een dag voor elkaar kreeg. De planken liggen nu naast het huis om straks weer een klein tuinhuisje in de hoek van de tuin van te maken. Het dak en de slechte planken zijn afgevoerd naar de vuilstort.

De tuin lijkt nu een stuk breder en lichter. Het tuinhuis stond precies op de plek waar nagenoeg de hele dag de zon staat, de donkerrode wanden van het huisje hebben denk ik altijd het licht opgeslokt.

Nu het huisje weg is lijkt de tuin ook ineens een stuk breder.  Ik heb het ontwerp daarom wat aangepast met een extra border waardoor het oorspronkelijke pad in tweeën wordt gedeeld.

En nu breekt de tijd van beslissingen nemen aan. Welke stenen voor het pad en welke voor de terrassen, welke planten, welke bomen, wat zal ik gebruiken als ‘groene geraamte’. Kortom, het word veel lezen en kijken de komende periode.