3 April, ochtend

Sinds ik hier in September 2008 kwam wonen heb ik nog niet veel gedaan aan de tuin. Ik wilde eerst eens kijken waar de lekkere zitplekjes waren. Een maand geleden heb ik een tuinontwerper over de vloer gehad. De bedoeling was een tuinontwerp en het uitvoeren van de werkzaamheden. Maar dit laatste bleek zo duur te zijn dat ik maar heb besloten het toch maar zelf uit te voeren. Als eerste pak ik de achtertuin aan. Voor de voor en zij-tuin moeten er bomen weggehaald worden en daar er net een merel een van de bomen als nestplek heeft uitgezocht wacht ik daar mee tot het najaar.

Gisteren heb ik het eerste onderdeel maar eens aangepakt: het tuinhuisje afbreken. Het was te groot voor de kleine achtertuin en stond ook nog eens op een verkeerde plek. Het viel mij mee dat ik het in mijn eentje binnen een dag voor elkaar kreeg. De planken liggen nu naast het huis om straks weer een klein tuinhuisje in de hoek van de tuin van te maken. Het dak en de slechte planken zijn afgevoerd naar de vuilstort.

De tuin lijkt nu een stuk breder en lichter. Het tuinhuis stond precies op de plek waar nagenoeg de hele dag de zon staat, de donkerrode wanden van het huisje hebben denk ik altijd het licht opgeslokt.

Nu het huisje weg is lijkt de tuin ook ineens een stuk breder.  Ik heb het ontwerp daarom wat aangepast met een extra border waardoor het oorspronkelijke pad in tweeën wordt gedeeld.

En nu breekt de tijd van beslissingen nemen aan. Welke stenen voor het pad en welke voor de terrassen, welke planten, welke bomen, wat zal ik gebruiken als ‘groene geraamte’. Kortom, het word veel lezen en kijken de komende periode.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

6 reacties op “3 April, ochtend”

 1. Resi avatar
  Resi

  Ik vindt het een mooi ontwerp Marmein. Ben benieuwt hoe het eruit ziet als je klaar bent volgent jaar.

 2. Jetske avatar

  Wel weer leuk om een dergelijke project aan te pakken. Heel veel succes ermee.

 3. frank avatar

  zie ik daar een vijfer in de voortuin,
  nu nog een lichte afscheiding met de buren en dan lijkt mij dat het ideale plekje om des ochtends te zitten met een kop cappuccino,

  de postbode loopt wel elke dag langs je voorraam,
  of zet je een groene brievenbus aan het begin van je pad
  🙂

 4. Ina avatar

  Niet alleen veel lezen en kijken
  maar ook Marktplaats in de gaten houden
  bij de afdeling tuin en dergelijke
  en niet vergeten dan af en toe gratis intikken
  bij die afdeling, komt dan genoeg bovendrijven

  Hulp nodig.?? dan hoor ik het wel neem ik aan 😉

  P.S 2de paasdag iets te doen
  schijnt redelijk weer te worden….

 5. Marmein avatar
  Marmein

  @Frank: Ja zeker, een vijver, pal naast het ochtend-terras! De postbode loopt nu ook voor het raam langs, al is dat dan wel wat verder weg. Ik wacht eerst af of het storend is of niet en anders hang ik inderdaad een brievenbus op

  @Ina: 2de paasdag ben ik al onder de pannen. En voor wat betreft je aanbod: ik zal aan je denken wanneer ik handjes nodig heb. 😆

 6. Rene avatar
  Rene

  Je kunt ook voor iets anders gaan.
  Kijk eens bij http://www.detweeheren.nl/ voor ideeën
  Zij hebben onze tuin aangepakt met een zeer prettig resultaat.
  Je kunt bijvoorbeeld de grindtegels doormidden tikken en stapelen, zodat je een ruig muurtje krijgt.
  Prachtig voor rotsplantjes e.d.
  Nou ja, ik kan me ook voorstellen, dat dit teveel “gedoe” is.
  Een tuin: veel werk, maar als het goed is met veel plezier achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *